Taraftara satılık lisans

Birçok taraftarın hayalini kurduğu profesyonel futbolcu olma düşü İngiltere'de gerçeğe dönüşüyor. Yaşadığı ekonomik problemlerden dolayı kaynak yaratmaya çalışan Macclesfield Town kulübü, 20 bin paund bağışlayan bir taraftarına lisans verecek.

NTV Spor 27.06.2013 - 12:04
Taraftara satılık lisans

10 günlüğüne profesyonel futbolcu olmak için ne kadar öderdiniz?

Bu tabii ki, her insanın önüne kolay kolay gelecek bir fırsat değil... Ancak, İngiltere Konferans Ligi ekiplerinden Macclesfield Town, içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı, taraftarları için bir fırsata dönüştürdü.

Tüm departmanlarının sağlıklı bir şekilde işlevini sürdürebilmesi için 100 bin paunda ihtiyacı olan Macclesfield kulüp yönetimi, 20 bin paund karşılığında bir taraftarına profesyonel lisans çıkartacak, antremanlara aldıktan sonra da, yine resmi bir müsabakada 10 dakikalığına sahaya sürecek. Plana göre, takımın 3-0 gibi net bir skorla önde götürdüğü bir karşılaşmanın son 10 dakikasında, taraftar unutamayacağı bir deneyim yaşayacak.

Ancak bu fikri takım menajeri John Askey ile geliştiren yönetimin, bazı şartları da var. Kulüp, Askey'nin talebi doğrultusunda başvuruları 18-35 yaş aralığında fiziksel olarak iyi durumda olan futbolseverlere açtı. 20 bin paundu kulübe bağışlayan taraftar, takıma verilen tam takım forma ve tüm ekipmanları da, kendine özel numarası üzerinde olarak teslim alacak.

Sayfa Yükleniyor...