"Böyle olacaksa evimize dönelim"

Brezilya-Hırvatistan maçı sonrası, Hırvat teknik adam Niko Kovaç, maçın Japon hakemine büyük tepki gösterdi. Hakemin penaltı kararının çok ağır olduğunu savunan Kovaç; "Hakemler böyle olacaksa şimdiden evimize dönelim" dedi.

NTV Spor 13.06.2014 - 02:56
"Böyle olacaksa evimize dönelim"

Fred'in yerde kaldığı pozisyonda, Japon hakem Yuichi Nişimura'nın penaltı kararı vermesi, Hırvatistan cephesinde büyük tepkiyle karşılandı. Teknik direktör Niko Kovaç, maç sonunda hakeme adeta ateş püskürdü.

Kovaç, hakemin verdiği hatalı kararla haklarının yendiğini belirterek, "Hakemler böyle olacaksa, diğer maçlara çıkmadan evimize dönmemiz daha iyi olacak. Herkes saygıdan bahsediyor. Bugün bize hiç saygı gösterilmedi. Eğer bu penatıysa artık futbol oynamamıza gerek yok. Hep birlikte basketbol oynayalım. Hakemler bu tür kararlar vermeye devam ederse, burası bir sirke döner" dedi.

Brezilya Teknik Direktörü Luis Felipe Scolari ise hakemin penaltı pozisyonunda doğru karar verdiğini savunurken, "Binlerce kişi pozisyonu görmedi mi? Hakem pozisyonu gördü ve kararı verme hakkı da onun. Ayrıca biz de hakemin doğru karar verdiğini düşünüyoruz. Hırvatistan teknik direktörü hakemin kendilerine yardımcı olmadığını söylüyor. Bence onlara biz yardımcı olmadık" ifadelerini kullandı.

Scolari, 2 gol atan Neymar'a da övgüler yağdırarak, "Tek istediğimiz Neymar'ın topla oynarken mutlu olması. O çok özel bir oyuncu. Hepiniz, ilerleyen maçlarda ona daha fazla yardımcı olacağımızdan emin olun. Neymar'ın, dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu göstermesi için medyaya değil; bu tür maçlarda takımını sırtlamaya ihtiyacı var. Bu gece de bunu yaptı" şeklinde konuştu.

Bu arada Marcelo, Dünya kupaları tarihinde, kendi kalesine gol atan ilk Brezilyalı futbolcu oldu. Karşılaşmada ayrıca, Dünya kupaları tarihinde ilk kez serbest vuruşlarda barajın nerede duracağını belirlemek için uçucu sprey kullanıldı.

 

Sayfa Yükleniyor...