"Sezon ortası değişiklik yapılamaz"

Kulüpler Birliği'nin yabancı sınırlamasına yönelik değişiklik talebine Fenerbahçe'den itiraz geldi. Birlik, tribünde oturan yabancının kulübeye kaydırılması yönünde mütabakata varmıştı.

NTV Spor 18.12.2013 - 16:46
"Sezon ortası değişiklik yapılamaz"

Kulüpler Birliği'nin yabancı snırlamasına yönelik değişiklik talebine Fenerbahçe'den itiraz geldi. Birlik, tribünde oturan yabancının kulübeye kaydırılması yönünde mütabakata varmıştı.

Fenerbahçe'nin açıklaması şöyle:
 
"8 Aralık 2013 Çarşamba günü yapılan Kulüpler Birliği Toplantısı'nın ardından, Spor Toto Süper Lig'deki mevcut yabancı kontenjanı ile ilgili olarak bazı görüş ve yönlendirmeler üzerine bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak daha önce de birçok kez belirttiğimiz gibi, yabancı kontenjanıyla ilgili sezon başında alınan kararların sezon ortasında bir takım yönlendirmeler sonucu değiştirilemeyeceği yönündeki kararlılığımız tamdır.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı devamlılık gerektiren önemli kararların, sezon ortasında çeşitli sebeplerden ötürü değiştirilmesi yönünde verilen beyanatlar ve yönlendirme çalışmaları, TFF'nin kurumsal ve saygın yapısına zarar vermektedir.

Türk futbolunun yönetimi, günlük kararlarla değil, uzun vadeli planlarla gerçekleşmektedir. Kulüpler de transfer ve sezon planlamalarını, TFF'nin sezon başında aldığı bu kararlar doğrultusunda yürütmektedir.

Konuyla ilgili sezon başında yapılan düzenlemenin aksine herhangi başka bir karar verilemeyeceğini buradan bir kez daha kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla"

Sayfa Yükleniyor...