Saracoğlu'na isim aranıyor!

Fenerbahçe'den tarihi bir adım geldi. Sarı lacivertli yönetim, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkını satışa çıkarmaya karar verdi.

NTV Spor 25.12.2013 - 12:42
Saracoğlu'na isim aranıyor!

Fenerbahçe yönetimi, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkını satışa çıkarmaya karar verdi.

Verilen bu kararı KAP'a duyuran Sarı lacivertli yönetim açıklamasında, "Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu isim hakkının pazarlanması konusunda 01.01.2014'den itibaren yurtiçi ve yurtdışında bazı kurumlarla görüşmelere başlanması Yönetim Kurulumuzca görüşülerek uygun görülmüştür" ifadesini kullandı.

Stat konusu Fenerbahçe yönetimi içinde uzun süredir tartışılan bir başlıktı, ancak proje için daha önce başkan Aziz Yıldırım ikna edilememişti. Yönetimde tekrar yapılan görev dağılımının ardından konu bir kez daha masaya yatırıldı ve yeni karar alındı.

Konu hakkında yapılan toplantıda, özellikle Avrupa'ya gidilememesinden dolayı kesilen gelir kaynağını dengelemek ve kulübün dünya üzerinde de birçok örneği olan böyle bir kaynaktan mahrum kalmaması gerektiğine kanaat getirilince çalışmalar başladı.

Fenerbahçe yönetimi bu projesinde ezeli rakiplerinin gelirlerini de kalem kalem inceledi. Türk Telekom ile yaptığı anlaşma karşılığında Galatasaray, isim hakkı ve sponsorluk gelirleri kapsamında yıllık 10 milyon dolar gelir elde ediyor. Beşiktaş ise Vodafone ile yaptığı anlaşma ile isim hakkı, reklam hakları ve stadyum teknoloji altyapısı için 10 artı 5 yıllık mukavele karşılığı 116 milyon doları kasasına koyacak.

Bu rakamları inceleyen Fenerbahçe yönetimi ise yapılacak anlaşma sonunda yıllık ortalama 15 milyon dolarlık bir gelir elde etmek amacında.

Sayfa Yükleniyor...