Yıldırım'dan bombardıman!

Aziz Yıldırım, yine gündem yaratacak açıklamalar yaptı! Yıldırım'ın dilinde Sivasspor maçındaki hakem kararları, 3 Temmuz süreci, şampiyonluk yarışı, G.Saray derbisi ve TFF'nin çirkin ve kötü tezahüratlara yönelik talimat değişikliği vardı.

NTV Spor 09.02.2014 - 18:32
Yıldırım'dan bombardıman!

Uzun bir aradan sonra ilk kez bir deplasman maçına giden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor maçı sonrası basın mensuplarının karşısına çıktı.

YUNUS YILDIRIM'A TEPKİ 
Öncelikle Sivasspor-Fenerbahçe maçının hakemi Yunus Yıldırım'a tepki gösteren Yıldırım, ardından sözü şike davasına ve TFF'nin küfürlü ve çirkin tezahürat hakkındaki talimat değişikliğine getirdi.
 
Sivasspor'u galibiyetinden dolayı tebrik, Sivasspor Yönetimi'ne de ev sahipliği için teşekür eden Aziz Yıldırım, ardından sözü maçın hakemi Yunus Yıldırım'a getirdi.
 
Hakemin gölgesinde geçen bir maç olduğunu savunan Aziz Yıldırım, "Bu hakem için Şansal Büyüka 'penaltı vermez' diyor. 10. dakikada gördük, Fenerbahçe'nin net penaltısını. Başkalarına da sordum, hepsi 'net penaltı' dediler." diye konuştu.
 
"EGEMEN HAKEME KÜFRETMEMİŞ"
Ardından Egemen'in kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili konuşan Aziz Yıldırım, hakemin falu düdüğü çaldığı pozisyonda Egemen'in rakibine değmediğini savundu. Aziz Yıldırım kırmızı kart pozisyonu içinse Egemen ile konuştuğunu ve tecrübeli oyuncunun kendisine "Hakeme küfür etmedim. Sadece 'ben ne yaptım?" diye sordum" dediğini söyledi.
 
"ŞAMPİYONLUĞU KAYBETTİĞİMİZ MAÇI DA BU YETENEKSİZ HAKEM YÖNETTİ"
2 haftada kaybettikleri 6 puanın halledilebileceğini ama üzerlerine başka oyunlar oynandığını dilea getiren Fenerbahçe Başkanı, Sivasspor maçını yöneten Yunus Yıldırım'ın, Bursaspor'a şampiyonluğu kaptırdıkları Fenerbahçe-Trabzonspor maçını da yönettiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Trabzon ile berabere kaldığımız ve şampiyonluğu Bursa'ya kaptırdığımız maçta hareket halindeki topla faul kullanılmıştı ve gol yemiştik. Bu hakem yeteneksiz. Yeteneksiz bir hakem de bu kadar ısrar etmek kötü şeyler doğurabilir. TFF'ye söylüyorum; yeteneksiz hakemleri temizleyin"

"F.BAHÇE'Yİ YOK ETMEK İÇİN OPERASYON YAPIYORLAR"
Saha içi ve dışında zorluklardan geçtiklerini de belirten Aziz Yıldırım, sözlerini "Ülkenin en önemli kulübü Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe tarihi Kurtuluş Savaş'ında başlar. Bu kulübü yok etmek için 3 yıldır her türlü operasyonu yapıyorlar. Ama Fenerbahçe camiası dimdik duracak çünkü son kaledir" diye sürdürdü.
 
"G.SARAY'I ARENA'DA YENERİZ MERAK ETMESİNLER"
Ardından sözü yeniden şampiyonluğa getiren Aziz Yıldırım, iddialı bir açıklama yaptı. "Galatasaray'ı Arena'da yeneriz hiç merak etmesinler, istatistiklere baksınlar" diyen Yıldırım ortalığı germeye yönelik demeç vermediklerini ama hergün medyada Fenerbahçe'yi germeye yönelik demeçler gördüklerini belirtti.
 
"ŞİKE YAPTIYSAM SİZİ Mİ SATIN ALDIM?"
Yıldırım, Sivasspor tribünlerindeki "Aziz Yıldırım şike yapsana" tezahüratına da tepki gösterdi. "Benim bu yaptıktlarım şike ise Türkiye'de şike yapmayan yok. Bizden başka hepsi şike yaptı." diyen Yıldırım, Sivasspor tribünlerine şu eleştirdileri sıraladı:
 
"Seyirci bağırıyor 'Aziz Yıldırım şike yapsana' diye. Yahu ben Sivas'ı mı satın aldım? Siz Fener'e maç mı sattınız? İnsanlar bu kadar mı mantıksız olur? Ben kiminle yaptım şikeyi, Sivas ile mi? Bazı insanların beyninde tutulma mı var? Eğer biz şike yaptıysak o davada adı geçen takımları satın almışız demektir ki o zaman onların konuşmaya hakları yok. Kendilerine hakaret ediyorlar farkında  değiller."
 
"SORDUM, TRABZON'DAN BALIK GELMEZMİŞ"
Şike davasına konu olan "Trabzon'dan Sivas'a yollanan balıklar" konusuna da atıfta bulunan Aziz Yıldırım, "Burada 3 balıkçıyla cay içtim. 'Size Trabzon'dan 1 milyon dolarlık balık geldi mi?' diye sordum. Bana 'Biz Trabzon'dan balık almayız, Samsun'dan ve başka şehirlerden alırız. Hem buraya Mayıs'ta balık gelmez' yanıtı verdiler" diye konuştu.
 
"MAHKEME BAŞKA DİYOR, YARGITAY BAŞKA"
Hiç şike yapmadıklarını ama şu anda özellikle alt liglerde teşvik ve diğer olayların çok yaşandığını belirten Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Rica ediyorum siz medyadan, tapeleri geniş şekliyle alın okuyun. Dava dosyasındaki kısaltılmış hallerini değil. İbrahim Akın'a para verildiği söyleniyordu. Dava sırasında parayı Bülent İşcan ve Ahmet Çelebi'nin verdiği söylendi. Ama Yargıtay kararında ise parayı kulüp muhasebecisi Tamer Yelkovan'ın verdiği yazıldı. Böyle bir adalete nasıl inanacağız?" dedi.
 
"Şike değil dedim, memleket elden gidiyor dedim. Bakın ortalık kan gölü" diyen Aziz Yıldırım, basından doğruları yazmasını, maçta lehlerine hata varsa onun da yazılmasını talep etti.
 
"ÇEKTİK ÇEKECEĞİMİZİ, YETER ARTIK"
"Biz çektik çekeceğimizi, yeter artık!" diyen Yıldırım, ardından sözü TFF'nin çirkin ve kötü tezahüratlara yönelik talimat değişikliğine getirdi.
 
"TRİBÜNLERİ YASAKLARLA SUSTURAMAZSINIZ"
"Yasakları artırarak tribünleri susturamazsınız" diyen Yıldırım, şöyle konuştu: "50 kişi bağırır, 100 kişi bağırır, 500 kişi bağırırır ama karşıdan bir şey gelmezse susarlar. Ama yasak konursa bu tepkiler büyür, önüne geçilemez"
 
Daha şeffaf tribünler istediğini de söyleyen Yıldırım çıkacak olayların sorumlusu olmak istemediğini ve müdahale edilmemesi gerektiğini de dile getirdi.

 

Sayfa Yükleniyor...