"Gerekirse görevi bırakabilirim"

Galatasaray'daki kötü tablo, teknik direktör Roberto Mancini'nin sinirlerini bozdu. İtalyan teknik adam Bursaspor maçı sonrası basın toplantısında sarı-kırmızılı takıma bir proje için geldiğini ama kendisine sabır gösterilmediğinden yakındı. Mancini, gerekirse görevi bırakabileceğini de vurguladı.

NTV Spor 26.03.2014 - 18:56
"Gerekirse görevi bırakabilirim"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kupadaki Bursaspor maçından sonra dikkat çekici açıklamalar yaptı.

İtalyan teknik adam, Türkiye'ye bir projeyi gerçekleştirmek için geldiğini ama bunun için gerekli sabrı görmediğini dile getirerek, gerekirse hemen gidebileceğini söyledi.

"İTALYA'YA HEMEN DÖNEBİLİRİM"
Basın toplantısında İtalyanca konuşan ve karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Roberto Mancini, "Maçla ilgili söyleyecek bir şey yok. İki gol attık, birçok gol de kaçırdık. Daha sonralar hatalar yaparak golleri yedik. Futbol böyle bir şey. Yarın sabah gidebilirim, sorun değil. Hatta bu akşam. Bu hiç sorun değil. Galatasaray, Chelsea maçına kadar iyi gidiyordu. Chelsea maçında kötü oynadık, yenilmeyi hak ettik. Kayserispor'a yenildik,  bugün de berabere kaldık. Futbol budur. Bunu anlamıyorsanız, diyecek fazla bir şey yok. Tekrar ediyorum; buraya keyfimden gelmedim. Buraya ciddi işler yapmak için geldim. Arkasında başka şeyler olduğunu düşünmüyorum. İtalya'ya sabah değil bu akşam bile dönebilirim. Bu hiç sorun değil" dedi.

"BÖYLE GAZETECİLİK YAPILMAZ"
"Hepiniz olmasa da siz gazetecilerin çoğunun beni rahatsız eden tarafı dürüst olmayışınız" diyen Mancini, "Çünkü tamamen yalan haberler yazdınız ve söylediniz. Futbolcularla aramda sorun olduğunu yazdınız. Tamamen yalan. Başka saçmalıklar yazdınız, bu hoşuma gitmiyor. İşini dürüst yapmayanlar hoşuma gitmiyor. Böyle biriyseniz meslek değiştirin. Böyle gazetecilik yapılmaz. Takımı, maçı eleştirebilirsiniz bunlar olabilir. Ama yalan yazmayın.  Veya bugünkü gazetedeki gibi yanlış haberler. Benimle futbolcular arasında hiçbir sorun yok. Futbolcular da söylüyor.  Yalan yanlış yazmayın. Yabancı ve yerli futbolcular arasında bir sorun varsa bilmiyorum. Ben antrenörüm.  Benle araları iyi. Sorun varsa önceden var. Şimdi sorun yok, önceden var. Ben karışmam, bana göre hava hoş. Ama gerçek dışı şeyler yazıldığını görmek hoşuma gitmiyor. Gerçek bu. Ben oldum olası, herkesin düşüncesine saygı duyarım. Katılmasam da saygı duyarım. Doğru şeyler söyleniyorsa saygı duyarım, eleştirilere saygı duyarım. Ama yalanlar söylenirse, bu son haftada olduğu gibi. Ama bu ortamda bir şey yapmak imkânsız hale gelir" ifadelerini kullandı.

"BU TAKIMDA HENÜZ BİR ŞEY YAPAMADIK SAYILIR"
Galatasaray'ı yeniden yapılandırmak için göreve geldiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, "Benim gitmemi isteyen taraftarlar olabilir, doğrudur, bundan beni sorumlu tutabilir. Ama tekrar ediyorum; Galatasaray'ı yeniden yapılandırmak için geldim. Bana 'durum bir felaket' dendi. Her şeyi baştan yapmak gerekiyordu. Benim için Türkiye ligine gelmek zor bir karardı. Tamam mı? Çünkü gelecekte başarılı olacak genç bir takım yaratmak hoşuma gidiyor. Bu çok mu zor? Yanlış yapmış olabilirim, hiçbir şey yapamamış olabilirim. Türkiye maçlarını kimse izlemiyor. Buraya bir projeyi gerçekleştirmek için geldiysem ve başaramadıysam yarın sabah valizimi yapar İtalya'ya dönerim. Buraya taraftarlardan küfür yemek için gelmedim. Bu takımda henüz bir şey yapamadık sayılır. Hajrovic 22 yaşında, Umut 23, Dursun 22, Telles 21, Koray 19, Oğuzhan 18, Lucas 19, Burdisso 25, Sarı 25. Tamam mı? Geleceğin futbolcuları. Bugünün değil. Bu anlaşılmıyorsa çalışmam olur biter. Sorun değil. Konu bu değildi, yönetimin kötü seçimleri değil. Ya daha başarılı oyuncular alırsınız veya Şampiyonlar Liginde işe yarayacak oyuncular. Veya bugün işimize yarayacak oyuncular. Veya çalışarak gelecek senelere yatırım yaparsınız. Konu buydu. Kulüp transferler için 20-30 milyon harcayamıyor tecrübeli oyuncular alamıyor ama ciddi bir projeye başlıyorduk. Bunu sizin ve taraftarların anlamasını beklemiyorum. Biz de genç oyuncular aldık" dedi.

"DAHA ÇOK GELİŞMEMİZ LAZIM"
"Türkiye'ye geldim, gelmek zorunda değildim. Bir Türk takımını neden çalıştırıyorum? Türkiye'de hakarete uğramak için mi? Elbette değil" diyen Mancini, "Çok önemli bir takım. Farklı bir şeye inanıyoruz ve bunun için sabırlı olmak ve bazı şeylere katlanmak gerek. Ocak ayından bu son haftaya kadar oynadığımız oyunu hiç seyretmediniz mi? Bir takım dört ayda kurulmaz. Dört ayda kondisyon sağlanmaz. Sadece ligde oynamadık. Şampiyonlar Liginde oynadık. Ayrıca Türkiye kupasında altı maç yaptık. Yani 11-12 oyuncuyla bu maçları çıkarırken yorgunluk oluşması normal. Bunu da anlamıyorsanız, mesleğinizi değiştirin. Daha önce de dediğim gibi bu hafta tamamen yalan haberler yazdınız. Tamamen yalan. Ben doğru olmadığını düşünüyorum. Doğru olmayan şeyler yazdınız. Neden? İki maç kaybettik diye mi? Taraftarlar da aynı şekilde. Önceki teknik direktörle devam etmek mi isterdi? Real Madrid gibi takımlara yenilsek, daha üst seviyelerde takımlardan 4-5 gol yesek daha mı iyi olur? Bu kulüp için iyi bir şey mi? Size soruyorum. Bu daha mı iyi? Bir şey başarmak için sabır gerekir. Zor dönemlerden de geçebiliriz, yenilebiliriz. Çok şey öğrenmeniz lazım. Arsenal'i düşünün. Arsenal çok büyük bir kulüp ama 9 sene kimseyi yenemediler. Bu sene 6-0, 6-1 bir çok maç kaybettiler. Hiçbir taraftardan, kulüpten kimseden ses çıkmadı. Daha çok gelişmeniz lazım, daha büyük ve güçlü bir takım olmak istiyorsanız" diye konuştu.

"YALAN VE YANLIŞ YAZMAYIN"
Kendisinin çok sabırlı olduğunu belirten İtalyan çalıştırıcı, "Ben her zaman çok sabırlıyımdır. Bunu ilk defa yaşamıyorum. Çok defa oldu. Her antrenörün başına gelir. Maalesef, bugünkü gibi bir maçta, iki sıfır öndeyken gol yiyorsun. Hatalar yapıp kaybediyorsun. Ayrıca farkla yeneceğimiz bir takım olan Kayseri'ye yeniliyoruz. Futbol böyle bir şey. Ben biliyorum. Yeterince tecrübem var. Real Madrid'e veya Manchester'a da gidebilirdim ama Türkiye'ye geldim. Buraya bir projeyi gerçekleştirmek için geldim. O yüzden, açıkçası fazla sabrım kalmadı.  Kimse kusura bakmasın. Çünkü burada çok iyiyim. İstanbul güzel. İnsanlar güzel. Ama bugün ve geçen Pazar olanlar hoşuma gitmiyor. Ben yalan yanlış yazanları suçladım. Bunları yazıyorsunuz ve İtalya'da yayınlanıyor. Ben kimseyi suçlamam, sadece yazanı suçlarım. O yazarlar yanlış yapıyor, büyük kabalık. Onlardan değilsen, başarılıysan, dürüstsen eleştirebilirsin. Eleştirmen gereken bir şey varsa istediğini yazabilirsin. Antrenör olarak sorumluluk bende. Ama yalan haber yazmayın. Eğer yazarsanız gazetecileri değil seni suçlarım. Ama yalan yazmayın. Yanlış şeyler yazmayın. Yaptığınız buysa meslek değiştirin. Bu şekilde yazan gazeteciler işlerini değiştirmeli. Bana, takıma karşı ne isterseniz yazmakta özgürsünüz. Saygım sonsuz. Ama doğru olmayan şeyler yazmayın. Yazmamak lazım. Hayat, özgürlük budur. Özgürlük budur.  Yazın ve kabul edin. Düşündüğünüzü söyleyin ve kabul edin. Doğru olmayan şeyler yazmayın. Selçuk ve Burak ile sorunlarım var diye yazıyorsunuz. Benim hepsiyle çok iyi bir ilişkim var. Ama yalan yazıyorsunuz. Bu çok yanlış. Ne için? İki mağlubiyet için" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...