"E-bilet Türkiye'ye uyar"

"Spor Endüstrisi Zirvesi" İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde yapıldı. Panele İngiltere Premier Lig Genel Sekreteri Nic Coward da konuşmacı olarak katıldı.

NTV Spor 18.04.2014 - 20:33
"E-bilet Türkiye'ye uyar"

Türkiye Süper Ligi'nin uluslararası bir marka olması için neler yapması gerektiğinin tartışıldığı panelin ardından NTV Spor yorumcusu Mert Aydın ile Nic Coward bir araya geldi ve son günlerde çok tartışılan e-bilet uygulamasını konuştu. E-bilet uygulamasının Türkiye'ye uygun olabileceğini vurgulayan Coward, uygulamanın zamanlamasının doğru olmadığını söyledi.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan İngiltere Premier Lig Genel Sekreteri, İngiltere'de de daha önce böyle bir uygulamaya geçilmek istendiğini ancak vazgeçildiğini söyledi. Coward konuyla ilgili,   İngiltere'de 1989 yılındaki Hillsborough faciasının ardından yazılan Taylor Raporu'nda iki konuda harekete geçilmesine karar verilmişti. Birincisi statların tamamının koltuklu olması, ikincisi ise taraftarlara özgü bir kartla statlara girilebilmesi. Bunların birincisi yapıldı. İkincisinden vazgeçildi. Hatta birkaç yıl önce yine kart uygulaması tatışıldı. Ama yine vazgeçildi. Çünkü İngiltere'de Türkiye'deki gibi kimlik kartı uygulaması yok" dedi.

COWARD: İYİ TARAFTAR KÖTÜ TARAFTARI KOVDU
İngiltere'de holiganizmi önlemek için yapılan çalışmaları da anlatan Nic Coward, "İngiltere'de holiganizmi engellemek için iyi taraftarı örgütledik. İyi taraftarlar, kötü taraftarları stattan kovdu. Polisler ve statlardaki güvenlik görevlileri eğitildi. Polisler artıki taraftara potansiyel holigan gözüyle bakmıyor" ifadelerini kullandı.

İngiltere Premier Lig Genel Sekreteri Nic Coward e-bilet uygulamasının Türkiye'ye uygun olabileceğini ancak sezonun bu noktasında başlanmasının doğru olmadığını söyledi.

İngiliz spor adamı, bugünkü panelde konuşmacılara sorulan bir sorunun kendisini çok şaşırttığını belirtti ve "İngiltere'de bir kişinin daha iyi bir yer diye başkasının koltuğuna oturması söz konusu olamaz. Kimsenin aklına böyle bir şey gelmez. Bizde kombinelerde taraftar adı yazmaz. Güvenlikçiler de taraftarın kendilerini aldatabileceğini düşünmez" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...