Derbiden erteleme çıktı!

Ne Fenerbahçe tur atabildi, ne Beşiktaş avantajı kapabildi... Sezonun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe 1-1 berabere kalınca, tüm hesaplar gelecek haftalara devredildi...

NTV Spor 20.04.2014 - 20:57
Derbiden erteleme çıktı!

Lider Fenerbahçe'nin zirvede arayı açıp şampiyonluk turunu beklemeye başlaması, Galatasaray'ın da Kasımpaşa'ya yenilip ikincilik yarışında yara alması ile birlikte gözler derbiye çevrilmişti. Derbiyi fenerbahçe kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek, Beşiktaş kazanırsa da Galatasaray'a 4 puan fark atacaktı. Ancak bu ihtimallerden ikisi de gerçekleşmedi.

24. dakikada Sow'un golüne, 44. dakikada Motta yanıt verdi, ilk yarı 1-1 sona erdi.

Beşiktaş 58'de Motta ve 90 artı 3. dakikada İsmail Köybaşı'nın atılmasıyla 9 kişi kaldı, Fenerbahçe şampiyonluk turunu getirecek galibiyet golü için bastırdı ama başaramadı.

Ve e-bilet ile tribünleri sönük kalan Olimpiyat'taki derbi 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 55'e çıkartırken, lider Fenerbahçe de 67 puana yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde edebilmek için Galatasaray ile ikincilik mücadelesi veren Beşiktaş karşılaşmaya Tolga Zengin, Hutchinson, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre,  Jones, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Almeida ilk 11'i ile çıkarken; şampiyonluğunu ilan etmek isteyen Fenerbahçe de Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu, Sow ve Emenike ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Maçta ilk önemli gol pozisyonuna Beşiktaş girdi. Ramon Motta'nın uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Almeida, topu kontrol ettikten sonra ceza sahası içine girdi ve kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Portekizli futbolcunun vuruşunda top auta gitti.



Derbide gol perdesini Sow ile Fenerbahçe açtı. Karşılaşmanın 24. dakikasında Kuyt'ın ara pasında sol çaprazda topla buluşan Sow, ceza sahasına girdi ve dar açıdan kaleci Tolga Zengin'in yanından yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe, Sow'un attığı golle 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra kontrollü bir futbol sergileyen Beşiktaş daha fazla risk alarak rakip kaleye gelmeye başladı. Fenerbahçe, skor üstünlüğünü ele geçirdikten sonra kontrataklarla siyah beyazlıların kalesinde pozisyon aradı.

Beşiktaş aradığı golü 44. dakikada Motta'nın ayağından buldu. Veli'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutta top sol direkten döndü ve sol çaprazdaki Motta'nın önünde kaldı. Motta'nın sert şutunda top ağlarla buluştu ve siyah beyazlılar skora 1-1 eşitlik getirdi.

İlk devrede başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Fenerbahçe ikinci devreye oyuncu değişikliği ile başladı. Sarı lacivertlilerde Emre Belözoğlu yerini Alper Potuk'a bıraktı. Maçın 58. dakikasında Beşiktaş sahada 10 kişi kaldı. Savunmanın arkasına sarkan Emenike'yi durdurmak isteyen Motta, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Sahada 10 kişi kalan Beşiktaş daha kontrollü bir oyun sergilemeye başlarken, teknik direktör Bilic, Gökhan Töre'nin yerine İsmail Köybaşı'nı oyuna aldı. Mustafa Pektemek ise Olcay Şahan'ın yerine oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın kalan bölümünde Beşiktaş sahada 10 kişi ile mücadele etmesine rağmen rakip kalede pozisyon aradı. Siyah beyazlılar net pozsiyonlar bulmasına rağmen fırsatları değerlendiremedi. Beşiktaş'ta ikinci yarıda oyuna giren İsmail Köybaşı, 90 artı 3. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını sahada 9 kişi bıraktı.

Kalan bölümde iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi ve maç 1-1 sona erdi.

BEŞİKTAŞ: 1 - FENERBAHÇE: 1
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Beşiktaş: Tolga Zengin, Hutchinson, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre (Dk. 65 İsmail Köybaşı), Jones, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 72 Mustafa Pektemek), Oğuzhan Özyakup (Dk. 87 Uğur Boral), Almeida
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 86 Mehmet Topuz), Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 46 Alper Potuk), Sow, Emenike
Goller: Dk. 24 Sow (Fenerbahçe), Dk. 44 Motta (Beşiktaş)
Kırmızı kartlar: Dk. 58 Motta, Dk. 90+3 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 7 Jones, Dk. 64 Veli Kavlak, Dk. 87 Dany (Beşiktaş), Dk. 15 Emre Belözoğlu, Dk. 79 Sow, Dk. 90+1 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Sayfa Yükleniyor...