Bir ilginç olay daha...

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Dany'nin hakem atışı sonrası topu diziyle havalandırıp kaleci Tolga'ya kafayla verdiği pozisyon tartışma konusu oldu. Pozisyon sonrası Caner'in centilmenliği de bir başka tartışmaya yol açtı: "Buna gerek var mıydı?"

NTV Spor 20.04.2014 - 21:31
Bir ilginç olay daha...

Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Dany, hakem atışı sonrası topu kalecisi Tolga'ya vermek istedi. Ancak Dany, geri pas kuralına takılmamak için ilginç bir yöntem buldu ve topu diziyle havalandırıp kafayla kalecisine yolladı.
 
Ancak bu hareket sonrası hakem Halis Özkahya oyunu durdurup Dany'ye sarı kart gösterdi ve ardından da Fenerbahçe lehine en direkt serbest vuruş verdi.
  
CANER'DEN TARTIŞILAN CENTİLMENLİK...
Yaşanan bu pozisyon kafaları karıştırırken bir ilginç olay daha oldu. Fenerbahçeli Caner, rakibinin bu hatayı bilerek yapmadığını düşünerek ceza sahasının hemen dışındaki rahat bir noktadan kazandıkları endirekt serbest vuruşta topu bilerek dışarıya yolladı.

Ancak bu da şu tartışmaya yol açtı: Rakibin yaptığı bir hatadan faydalanmak, futbolun doğalında yok mu ki?
 
KURAL NE DİYOR?
Peki futbol oyun kuralları pozisyon için ne diyor? Bir futbolcunun topu bilerek havalandırıp kalecisine kafayla pas vermesi yasak mı? İşte yanıtı:
  
KURAL 12 - FAULLER VE FENA HAREKETLER
“Sportmenlik Dışı Davranıştan Dolayı İhtarlar” yani sarı kartla cezalandırılması gereken pozisyonlar arasında Dany'nin yaptığı hareket de geçiyor:
“Kaleci topa elleriyle dokunsun ya da dokunmasın, topa halen oyundayken topu kendi kalecisine geçirmek için kafası, göğsü, dizi vb. ile kuralın uygulanmasını önlemek amacıyla bilerek hile yaparsa. Oyuncu tarafından Kural 12'nin hem  metin hem de ruhunun uygulanmasını önlemek amacıyla ihlal yapılmıştır ve oyun endirekt serbest vuruşla yerinden başlatılır.”

ERMAN TOROĞLU: “DOĞRU KARAR”
Ünlü hakem yorumcusu Erman Toroğlu da Halis Özkahya'nın sarı kart ve endirekt serbest vuruş kararını yorumlarken “Doğru karar” dedi.

Bu arada Toroğlu, endirekt serbest vuruşta topu bilerek dışarı atan Caner'in de sarı kartla cezalandırılması gerektiğini savundu.

Sayfa Yükleniyor...