Kartal pes etmedi!

Beşiktaş, Devler Ligi’ne doğrudan katılma umutlarını son haftaya taşıdı! Elazığspor’a konuk olan siyah beyazlılar maçı 1-0 kazandı ve Galatasaray’ı takibini sürdürdü. Elazığspor ise Süper Lig’e veda eden son takım oldu.

NTV Spor 11.05.2014 - 20:54
Kartal pes etmedi!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı kazanmak isteyen Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi veren Elazığspor'a konuk oldu.

Beşiktaş, Gökhan Töre'nin golüyle Elazığspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. İkincilik umutlarını son haftaya taşıyan siyah beyazlılar puanını 61'e çıkardı ve son haftaya üçüncü sırada girdi. Elazığspor ise bu mağlubiyetle Kayserispor ve MP Antalyaspor'un ardından Süper Lig'e veda eden son takım oldu.

İkili ve üçlü averajlarda Gaziantepspor ve Kayseri Erciyesspor'un gerisinde kalan Elazığspor, Spor Toto Süper Lig'ten düşen üçüncü ve son takım oldu.

Bu kritik karşılaşmaya ev sahibi Elazığspor, Ivesa, Tanju Kayhan, Vranjes, Çağlar Birinci, Zeegalaar, Serdar Gürler, Deniz Aslan, Mehmet Nas, Sane, Deniz Yılmaz ve Batuhan Karadeniz ilk 11'i ile sahaya çıkarken; Beşiktaş da Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Motta, Oğuzhan Özyakup, Jones, Hutchinson, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Olcay Şahan ve Hugo Almeida ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Maça iki takım da kontrollü başlarken, ilk dakikalar da takımlar pozisyon üretmekte zorlandı. Beşiktaş, 39. dakikada Gökhan Töre'nin golüyle deplasmanda öne geçti. Motta'nın sol kanattan yaptığı ortada savunmadan seken top Gökhan Töre'nin önünde kaldı. Topla içeriye hareketlenen Gökhan, yerden sert bir şutla topu ağlarla buluşturdu ve siyah beyazlıları 1-0 öne geçirdi.

İlk devrenin kalan bölümünde iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, Beşiktaş soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine Beşiktaş daha kontrollü başlarken, Elazığspor daha fazla risk alarak siyah beyazlıların kalesine gitmeye çalıştı. Ev sahibi takım yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, Beşiktaş da kendi sahasından hızlı çıkarak farkı artırmaya çalıştı ama konuk ekibin çabaları da golü getirmedi.

Maça 68. dakikada giren İbrahim Kaş, 80. dakikada faul pozisyonun ardından hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle kırmızı kart gördü ve Elazığspor'u sahada 10 kişi bıraktı.

Kalan bölümde başka gol olmazken, Beşiktaş sahadan 1-0'lık sonuçla galip ayrıldı.


ELAZIĞSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 1     
Stat: Elazığ Atatürk
Hakemler: Tolga Özkalfa, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Elazığspor: Ivesa, Tanju Kayhan, Vranjes (Dk. 67 İbrahim Kaş), Çağlar Birinci, Zeegalaar, Serdar Gürler, Deniz Aslan (Dk. 46 Tello), Mehmet Nas (Dk. 59 Serdar Özkan), Sane, Deniz Yılmaz, Batuhan Karadeniz
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Motta, Oğuzhan Özyakup (Dk. 87 İsmail Köybaşı), Jones, Hutchinson, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Olcay Şahan (Dk. 85 Mustafa Pektemek) , Hugo Almeida
Gol: Dk. 39 Gökhan Töre (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 80 İbrahim Kaş (Elazığspor)
Sarı kartlar: Dk. 34 Motta, Dk. 57 Gökhan Töre, Dk. 87 Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Dk. 45 Batuhan Karadeniz, Dk. 74 Deniz Yılmaz, Dk. 81 Ivesa (Elazığspor)


Sayfa Yükleniyor...