Yastayız

Manisa'nın Soma linyit madeninde meydana gelen faciada yüzlerce vatandaşımız şehit oldu. Yaşanan bu büyük acı, Türkiye sınırlarını aştı, dünyayı etkisi altına aldı.

NTV Spor 14.05.2014 - 09:44
Yastayız

İşte Türkiye ve Dünya'nın dört bir yanından yağan taziye mesajları...
 
TFF
"Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, devam eden çalışmalar sonucu, ocakta mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz."

BEŞİKTAŞ
"Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ederiz."

FENERBAHÇE
"Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz."

GALATASARAY
Galatasaray Liv Hospital-Beşiktaş IF karşılaşması sonrasında Galatasaray Spor Kulübü ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticileri, Soma'da yaşanan felakete ilişkin ortak bir duyuru yayınladılar. Karşılaşma sonrası salonda bulunan sporseverlere anons edilen duyuru şu şekilde:
 
"Sevgili sporseverler', bütün Türkiye'yi yasa boğan elim maden kazasiyla ilgili duyuru yapmak istiyoruz. Soma'daki maden kazasında yüzlerce işçimiz mahsur kaldı. Yetkililer mahsur kalan işçi sayısının 400 civarında olabileceğini açıkladılar. İşçilerimizi sağ olarak kurtarabilmek için herkes seferber olmuş durumda. Biz de bütün Türkiye gibi rekabeti bir yana bırakıp Beşiktaşlılar ve Galatasaraylılar olarak omuz omuza vererek onların sağ salim kurtulmaları için dua ediyoruz. Dualarımız Soma'daki işçi kardeşlerimizle."

TRABZONSPOR
"Soma'daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrendik. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ayrıca mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz."
 
BURSASPOR
"Soma'daki kömür ocağında meydana gelen trafo patlaması nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve göçük altında mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.  Göçük altından yaralı olarak çıkan madencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, kurtarma çalışmalarından sevindirici haberler gelmesini temenni ediyoruz"
 
ESKİŞEHİRSPOR
"Soma'da yaşanan elim kaza sonrası hayatını kaybeden fertlerimizin yasını tutarken, dualarımız yaşam savaşı veren madencilerimizle. Şehit madencilerimize Allah'dan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerken, kaza alanında mahsur kalan madencilerimize bir an önce umut ve kurtuluş diliyoruz."
 
GENÇLERBİRLİĞİ
"Manisa'nın Soma ilçesi'nde bulunan kömür madeninde dün öğleden sonra meydana gelen ve ulusumuzu büyük üzüntüye boğan müessif kazada yaşamını yitiren emekçi vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Göçük altında kalan ve kurtarılmayı bekleyenlerden sevindirici haberlerin ulaşmasını tüm kalbimizle temenni ederiz."

KARABÜKSPOR
"Manisa'nın Soma ilçesinde bir kömür madeni ocağında meydana gelen trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı işçilerimizin hayatını kaybettiği, bazı işçilerimizin ise maden ocağında mahsur kaldığı haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken; mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtulmalarını temenni ederiz."

MANİSASPOR
"Soma'daki özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda maden işçisinin vefat ettiğini, yine çok sayıda vatandaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, ocakta mahsur kalan çok sayıdaki maden işçimizin de sağ salim kurtarılmasını diliyoruz."

Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle Cuma günkü Beşiktaş İntegral Forex-Galatasaray LH maçı ileri bir tarihe ertelenmiştir.



SPORCULAR DA YASTA



AVRUPA KULÜPLERİNDEN DESTEK MESAJLARI

İngiltere'den Chelsea ile Sheffield United Almanya'dan Schalke 04 ile Borussia Dortmund ve İspanya'dan Atletico Madrid, ile Barcelona da Soma'da yaşanan facianın ardından destek mesajlarını resmi kanallarından yayınladılar. Euroleague de resmi hesabından taziye mesajı yayınlayan organizasyonlar arasında yer aldı.



Sayfa Yükleniyor...