Demba Ba ile zirveye!

Nefes kesen maç Beşiktaş’ın! Siyah beyazlılar, Çaykur Rizespor’un 65. dakikadan itibaren 9 kişi mücadele ettiği maçta rakibini deplasmanda 2-1 yenerek üst üste 3. galibiyetini aldı ve liderliğe yükseldi.

NTV Spor 08.02.2015 - 20:59
Demba Ba ile zirveye!

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında zirve mücadelesi veren Beşiktaş deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı.

Beşiktaş, iki kırmızı kart ve bir penaltı kararının çıktığı, Çaykur Rizespor'un 65. dakikadan itibaren 9 kişi ile mücadele ettiği maçta rakibini 2-1 mağlup etti. Ligdeki galibiyet serisini 3 maça çıkaran siyah beyazlılar puanını 44'e çıkartarak yeniden liderliğe yükseldi. Çaykur Rizespor ise 17 puanda kaldı.

Ev sahibi Çaykur Rizespor maça Serkan, Koray, Giray, Oboabona, Eren, Kıvanç, Sylvestre, Sercan, Obraniak, Ümit ve Holosko ilk 11'i ile başlarken; Beşiktaş ise Tolga, Serdar, Ersan, Franco, Motta, Olcay, Veli, Sosa, Gökhan, Oğuzhan ve Demba Ba ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya Beşiktaş rakip sahada baskı yaparak başladı. Siyah beyazlılar 19. dakikada Demba Ba'nın kısa pasıyla topla buluşan Jose Sosa ceza yayının hemen önünden şutunu çekti, ama top üstten dışarı çıtı.

Çaykur Rizespor 24. dakikada Beşiktaş kalesine etkili geldi. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ludovic Obraniak ceza sahası içine ortasını yaptı, seken top Pedro Franco'ya çarpıp kaleye yöneldi ve Tolga Zengin tokatlayarak kornere gönderdi.

İki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığı  karşılaşmanın 32. dakikasında Beşiktaş rakip kaleyi yokladı. Serdar Kurtuluş, girdiği ikili mücadelede topu Olcay Şahan'a kazandırıyor. Olcay Şahan topu soluna alıp şutunu çekti, ancak kaleci Serkan Kırıntılı topu yerde kontrol etti.

Maçın ikinci devresine hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Oyunu rakip sahaya yıkan siyah beyazlılar, 59. dakikada Jose Sosa ile buldu. Jose Sosa ceza sahası sol çaprazına kadar ilerleyip Demba Ba ile duvar pası yaptı. Sosa ceza sahası içi sol çaprazından ilerleyip şık bir vuruş yaptı ve kalecinin yanından topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş deplasmanda 1-0 öne geçti.

Çaykur Rizespor'da golün ardından hakeme itiraz eden Kıvanç Karakaş kırmızı kart gördü ve takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Sahada 10 kişi kalan Çaykur Rizespor, Beşiktaş'a 62. dakikada Sercan Kaya ile cevap verdi. Sol kanattan gelişen atakta Eren Albayrak son çizgiye inmeden arka direğe ortasını yaptı. Aynı anda topa hareketlenen Tolga Zengin boşa çıktı ve arka direkte bekleyen Sercan Kaya kafa vuruşunu yaparak topu ağlar ile buluşturdu. Sercan Kaya'nın bu golü ile Çaykur Rizespor 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Çaykur Rizespor'da Koray Altınay, 65. dakikada Ramon Motta'ya yaptığı faülün ardından direkt kırmızı kart ile cezalandırıldı ve ev sahibi takım sahada 9 kişi kaldı. Beşiktaş 67. dakikada Olcay Şahan'ın yerine Kerim Frei, Veli Kavlak yerine de Atiba Hutchinson'ı oyuna aldı.

Beşiktaş'ta 68. dakikada sarı kart gören Ersan Gülüm cezalı duruma düştü. Siyah beyazlılar son değişiklik hakkını da 78. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yerine Tolgay Arslan'ı oyuna alarak kullandı.

Siyah beyazlılar 86. dakikada penaltı kazandı. Sol kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını yaptı, ancak Cüneyt Çakır, Ludovic Obraniak'ın ceza sahasında topa eliyle müdahale ettiğini belirterek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına geçen Demba Ba topu ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

Kalan sürede başka gol olmazken, Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazanarak liderliğe yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...