'4-1' yandan çeyrek finale!

Kanarya, Rize'den çeyrek finale uçtu! Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe, son dakikalarda bulduğu gollerle adını çeyrek finale farklı yazdırdı: 4-1

NTV Spor 11.02.2015 - 22:38
'4-1' yandan çeyrek finale!

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe, Rize Şehir Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Mücadeleyi Fenerbahçe 4-1'lik skorla kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Fanerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Kadlec, Bekir, Mehmet Topal ve Sow kaydederken Çaykur Rizespor'un tek sayısı ise Orhan Ovacıklı'dan geldi.

Maça iki takım da hızlı başladı. 15. dakikadan itibaren oyuna ağırlığını daha fazla koyan Fenerbahçe bu futbolunun karşılığını da golle aldı. Sarı-lacivertlilerde sahneye çıkan Kadlec durumu 1-0 yaptı.

GOL 24.DK (KADLEC): Kullanılan serbest vuruşta Meireles'in ön direk yakınlarına ortasında Kadlec'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

İlk yarının kalan dakikalarında skor değişmeyince Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan Fenerbahçe önce Emenike ardından da Meireles ile ikinci gole çok yaklaştı. İkinci devrenin başında kalesinde tehlikeli ataklar gören Çaykur Rizespor ise az sayıdaki taraftarının da desteği arkasına alarak Fenerbahçe kalesinde beraberlik golünü aramaya başladı. Karadeniz temsilcisi aradığı golü 61. dakikada Orhan Ovacıklı ile buldu: 1-1

GOL 61.DK (ORHAN): Rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Obraniak'ın sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Orhan'a sağ ayağının dışıyla attığı harika pasta Orhan topu kontrol etti ve karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

Çaykur Rizespor'un gol sevinci kısa sürdü. Orhan'ın golüne Fenerbahçe 7 dakika sonra Bekir İrtegün ile cevap verince sarı-lacivetliler maçta bir kez daha öne geçti.

GOL 68.DK (BEKİR İRTEGÜN): Fenerbahçe, rakip ceza alanı ön bölümünden serbest vuruş kullandı. Mehmet Topuz'un ortasında kale sahası ön bölümünde tam bir karambol yaşandı ve boşta kalan topu Bekir ağlara gönderdi.

İlk yarıya oranla daha tempolu oynayan Çaykur Rizespor, az atak oluşturan fakat etkili gelen Fenerbahçe'ye daha fazla direnemedi. Sarı-lacivertliler bu kez Mehmet Topal ile farkı 2'ye çıkardı: 3-1

GOL 86.DK (MEHMET TOPAL): Sağdan ceza sahasına giren Uygar'ın yerden penaltı noktasına doğru çıkardığı topu Mehmet Topal düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

Rize'de son sözü Sow söyledi. Golcü oyuncu 88. dakikada Emenike'nin asisti sonrası skoru belirledi: 4-1

GOL 88.DK (SOW): Sağ kanattan ceza sahasına giren Emenike'nin yerden kale içine gönderdiği topu Sow, topuğuyla filelere gönderdi.

ÇAYKUR RİZESPOR: 1 - FENERBAHÇE: 4
Stat: Rize Yeni Şehir
Hakemler: Ali Palabıyık, Orkun Aktaş, Ali Saygın Ögel
Çaykur Rizespor: Aykut Erçetin, Orhan Ovacıklı, Giray Kaçar, Oboabona, Ali Adnan (Dk. 54 Eren Albayrak), Sylvestre, Engin Bekdemir (Dk. 54 Sercan Kaya), Murat Duruer, Tevfik Köse, Obrainak, Lafferty (Dk. 75 Holosko)
Fenerbahçe: Mert Günok, Serdar Kesimal (Dk. 51 Uygar Mert Zeybek), Bekir İrtegün, Alves, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz, Meireles (Dk. 65 Webo), Sow, Emenike (Dk. 89 Savaş Polat)
Goller: Dk. 24 Kadlec, Dk. 68 Bekir İrtegün, Dk. 85 Mehmet Topal, Dk. 87 Sow (Fenerbahçe), Dk. 61 Orhan Ovacıklı (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 53 Lafferty, Dk. 69 Eren Albayrak (Çaykur Rizespor), Dk. 64 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

     

Sayfa Yükleniyor...