"Böyle oynasın gol atmasın"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası'nda 4-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı sonra açıklamalarda bulundu. Emenike'nin performansını değerlendiren Kartal, "Emenike eğer bu akşamki gibi oynarsa, gol atmasın, ben razıyım" dedi.

NTV Spor 11.02.2015 - 23:27
"Böyle oynasın gol atmasın"

Kartal, "Buraya turu geçmek için gelmiştik. Tüm hazırlıklarımızı bu yönde yaptık. Sakat ve cezalı oyuncularımızdan yoksun geldik buraya. Kupanın başladığı günden itibaren genç oyunculardan takviyeli, dengeli bir kadroyla maçlarımıza hazırlandık. Bugün iyi kadroyla sahaya çıktık. 4-1 maçı kazandık. Birkaç tane daha net pozisyonu değerlendiremedik. Rakibimizin de değerlendiremediği pozisyonlar var. İyi futbol oynayarak farklı galibiyetle istediğimizi elde ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Artık önümüze bakacağız" dedi.
 
"GİDEBİLDİĞİMİZ YERİN ANLAMI FİNAL YA DA KUPAYI KAZANMAKTIR"
İsmail Kartal, "Kupa Fenerbahçe için ne kadar önemli?" şeklindeki bir soru üzerine, "Kupaya başladığımız günden bu yana, 'gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyorum' dedim. Yanlış anladılar beni. 'Gidebildiğimiz yerin anlamı final ya da kupayı kazanmaktır Fenerbahçe için' dedim. Bunu hep yineledim. Gençleri oynatınca 'Fenerbahçe kupayı istemiyor' diye algı oluştu. Fenerbahçe'de 1-2 oyuncu A takım kadrosuna katabilir miyiz diye çaba göstereceğimi söyledim. Şükürler olsun turu geçtik bu akşam. Net galibiyetle çeyrek finale kaldık. Fenerbahçe futbol takımı olarak çok maç oynamaya alışık bir takımız. Oyuncularımız da bu yükü kaldıracak kapasitede. Bunların üstesinden gelebilecek kadro ve teknik heyete sahibiz. Bizi korkutan sakatlıklar. Kötü zemin olmasın. Futbol oynamaya elverişli zemin olsun, sakatlık olmasın" ifade etti.

"EMENIKE BÖYLE OYNASIN, GOL ATMASIN"
Emenike'de övgüyle bahseden Kartal, "Emenike eğer bu akşamki gibi oynarsa, gol atmasın, ben razıyım. Bu akşam Emenike mükemmel bir performans ortaya koymuştur, kendisini tebrik ediyorum, bütün takımı tebrik ediyorum" dedi.

"MEHMET TOPAL'IN BİLEĞİNDE BURKULMA VAR"
İsmail Kartal, Rize karşısında baskı yedikleri anlarda golü bulmalarıyla ilgili bir soru üzerine de, "Baskı yediğimiz zamanlar oyunu koruma içgüdüsüyle davranıyoruz. Dünyanın her takımında bunlar olabiliyor. Önde de kuvvetli oyuncularımız var. Buldukları alanları iyi değerlendirdiler. Bazen çok istersiniz olmaz. Bazen de kendi alanınızda beklersiniz kontrayla sonuca gidersiniz" dedi. Kartal, Mehmet Topal'ın sakatlığıyla ilgili olarak ise, "Ayak bileğinde burkulma var. Yarınki tetkiklerden sonra kesinleşecek" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...