Liverpool intikamı City'den aldı!

İngiltere'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Liverpool, Manchester City'i 2-1 yendi, ligdeki son 10 maçında 9. galibiyetini elde etti. Liverpool bu galibiyetle puanını 48'e çıkardı ve Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü. Haftayı puansız kapatan Manchester City ise 2. sırada kaldı ancak lider Chelsea üzerindeki baskısı iyice azaldı.

NTV Spor 01.03.2015 - 15:47
Liverpool intikamı City'den aldı!

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda elediği Liverpool maça etkili başlarken, aradığı gole de 11'inci dakikada ulaştı. Coutinho'nun pasıyla cezasahası sol ön çizgisi üzerinde buluşan Henderson, sağ ayağıyla müthiş vurdu, kaleci Hurt'ın topa doğru uçması sadece bir hamle olarak kaldı ve top 90'dan ağlarla buluştu.

13. dakikada Silva'nın defansın arkasına attığı topa hareketlenen Kun Aguero, cezasahısı içi sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşuna yaptı, top sağ direkte patladı City beraberlikten oldu.

Manchester City 25'inci dakikada eşitliği yakaladı. Toure'nin kendi yarısahasından gönderdiği topla Silva, tek pasla cezayayı yakınında Kun Aguero'yu buluşturdu. Arjantinlinin ara pasında penaltı noktası üzerinde topla Buluşan Edin Dzeko kaleci Mignole'yi avladı ve skoru eşitledi. Boşnak oyuncu, Manchester City forması ile ligde 50. golünü attı. Golün asistini yapan Kun Aguero ise harika performansına devam etti. Bu sezon geride kalan maçlarda 17 gol atan Arjantinli, 6. asistini yaptı.

35 Markovic'in sağdan cezasahası sağ içine gönderdiği topla Lallana kaleci Hurt'la karşı karşıya kaldı. Vuruşunu yaptı, ancak top sol direğin yanından auta gitti ve ev sahibi ekip mutlak golden oldu.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya gol kaçırarak başlayan taraf Manchester City oldu. Nasri, Zabeleta ile paslaştığı topu cezasahası sağ içinden ortaladı. Altıpas ön çizgisi üzerinde uygun durumdaki Aguero'nun kafa vuruşunda top az farkla üstten auta gitti ve konuk ekip golden oldu.

54'te Liverpool'un kazandığı serbest vuruşta, cezasahası içine gönderilen topu Skertel indirdi. Lallana'nın vuruşunda top ağlarla buluştu; ancak hakem ofsatyı belirledi.

75'te Liverpool'da Coutinho, Henderson'a nazire yaparcasına müthiş bir gole imza attı. Raheem Steerling'in bıraktığı topla cezasahası sol ön çigizisi üzerinde buluşan Coutinho yaklaşık 27 metre uzaktan müthiş vurdu, Hart'ın çaresiz kaldığı pozisyonda top sağ direğin hemen yanından ağlarla buluştu.

Aguero 79'da cezasahası sağ içinde üç oyuncuyu geçip yerdren sert ve düzgün vurdu, top sol direğin hemen yanından auta gitti.

87'de Yaya Toure'nin kaptırdığı topla buluşan Sterling cezasahası sol içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı, ancak top direğin yanından auta gitti ve Liverpool mutlak golden oldu.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Liverpool, haftanın en önemli maçında Manchester City'i 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Liverpool puanını 48'e çıkardı ve Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü. Son 10 maçta 3 galibiyette kalan Manchester City ise haftayı 55 puanda tamamladı ve 60 puanlı lider Chelsea'ye aradaki puan farkını artırma şansı doğdu.

Sayfa Yükleniyor...