"En az 38 puana ulaşmalıyız"

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, ligde kümede kalma yarışında en az 38 puana ulaşmak zorunda olduklarını söyledi.

NTV Spor 04.03.2015 - 14:42
"En az 38 puana ulaşmalıyız"

Karaman, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, zor bir deplasmana gittiklerini, yolculuğun da çok zor olacağını belirtti.

Balıkesirspor maçı öncesi tek eksiklerinin Kweuke olduğunu ifade eden Karaman, bu oyuncunun sakatlığı nedeniyle Eskişehirspor maçında kadroda yer almadığını, takımdan ayrı çalışmalara başladığını, sahada yer almasının yine de zor olduğunu kaydetti.

Karaman, ligde kalma yarışının çok çekişmeli sürdüğünü dile getirerek, "21 puana sahibiz ve ligde 38 puanı garantilemek zorundayız. En az 17 puan, altı maç daha kazanmak lazım. Düşme potasında yer alan takımların kendi aralarındaki maçları çok önemli. Sürpriz sonuçlardan çok kendi aramızda oynayacağımız maçları mutlaka lehimize çevirmeliyiz" ifadesini kullandı.

Balıkesirspor karşılaşmasının tam bir final maçı olduğunu belirten Karaman, "Bu maçı yüzde 100 kazanması gereken takım Balıkesirspor ve oyunu forse etmek zorunda. Bu maçta stratejik olmak zorundayız. Bunu iyi becerebilirsek işler iyi gidebilir ama mutlaka becermek zorundayız. Mutlaka çok konsantre olmak zorundayız. Gücün varsa bu ligde kalırsın. Kimi yenip yenemediğin önemli mi  Bu ligde kalacak takım herkesten puan almalı. Kendi sahasında bu takım neden kazanamadı  Teknik adamların, oyuncuların eleştirilecek faktörleri var. Biz kümede kalmak istiyoruz. Bunu istiyorsak bunu başarmak zorundayız" dedi.

Ali Adnan'ı televizyonda seyredince müthiş oyuncu olarak gördüğünü vurgulayan Karaman, sadece hücumsal yönlerini gördüğünü, defansif anlamda kendini geliştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Sayfa Yükleniyor...