Tükürük savaşına 6'şar maç ceza!

Premier Lig'de Newcastle United ile Manchester United'ı karşı karşıya getiren maçta, Jonny Evans ve Papiss Cisse arasında tükürük savaşı yaşandı. 2 oyuncunun da 6'şar maç ceza alması gündemde.

NTV Spor 05.03.2015 - 11:46
Tükürük savaşına 6'şar maç ceza!

Manchester United'ın, Newcastle United'ı deplasmanda 1-0 yendiği maça, United'lı Johnny Evans ile Newcastle'lı Papiss Cisse arasındaki tükürük savaşı damga vurdu.

Bir ikili mücadele sırasında önce Evans, yerde kalan Cisse'ye tükürdü. Hızla ayağa kalkan Cisse, rakibine aynı şekilde karşılık verdi. Ancak hakem olayı görmedi.

Maç sonunda geniş yankı yaratan olay, iki takımın menajerlerine soruldu. Hem Louis van Gaal hem de John Carver, olayı görmediklerini söyledi. Evans'ın yere tükürmüş olabileceğini iddia eden van Gaal, görüntülere karşın oyuncusunun hiçbir rakibine karşı böyle bir davranışın içine girmeyeceğini savundu.

Karşılaşma sonrası İngiliz yorumcular hem Evans hem de Cisse'ye ağır bir ceza verilmesi gerektiği görüşünde birleşti. Eski United'lı Phil Neville; "Rakibe tükürmek sahada yapabileceğiniz en kötü şey" ifadesini kullandı.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili soruşturma açması halinde Evans ve Cisse'yi uzun bir ceza bekliyor. Zira disiplin yönetmeliği, rakibine tüküren oyunculara 6 maç ceza verilmesini öngörüyor.

 

Sayfa Yükleniyor...