"Onu anlamamız lazım"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Emenike'ye destek olmayı sürdüreceğini söyledi. Kartal, Nijeryalı futbolcu için, "Gönlü çok temiz, onu anlamamız lazım" dedi.

NTV Spor 27.03.2015 - 12:19
"Onu anlamamız lazım"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Emenike'ye destek vermeyi sürdürüyor. Kartal, antrenman öncesinde basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, önlerinde 9 final maçı olduğunu ve tüm oyunculardan faydalanmak istediklerini belirtti.

Emenike'yi "Gönlü çok temiz bir çocuk" olarak nitelendiren Kartal, onu anlamaları gerektiğini ifade etti. Nijeryalı oyuncunun halen sözleşmeli oyuncuları olduğunu hatırlatan sarı lacivertli teknik adam, derbiden sonraki ilk antrenmanda oyuncusuyla yaptığı konuşmayı da anlattı. İsmail Kartal oyuncusunun gol atamadığı için çok üzgün olduğunu sözlerine ekledi.

İsmail Kartal bir basın mensubunun "Emenike'yi iç sahada da kullanacak mısınız? Yoksa sadece deplasmanda mı oynatacaksınız?" şeklindeki sorusuna cevaben maçların taktiğine göre karar vermeye devam edeceklerini söyledi.

İki günlük iznini ülkesini geçiren Emenike'nin üzgün göründüğünü söyleyen Kartal, "İyi çalışıyor. Konuştuk kendisiyle. O da üzgün. Keşke gol atsam, iyi oynasam ve taraftarıma kendimi kabul ettirsem diyor. Kim istemez bunu diyor. Bizim oyuncumuz. Hayat devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Antrenörlerin görevinin öncelikle Türk futboluna hizmet etmek olduğunu belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Sonra ise oyuncuları korumak, onları morallendirmek çalıştırmak ve başarıya giden yolda hep birlikte adım atmak. Ben bugüne kadar bütün oyuncularıma sahip çıktım. Onlar bizim herşeyimiz. Onlarsız bu iş olmaz. Önce onları inandırıp morallendireceğiz. Onlar kazandıkça, başarılı oldukça taraftarın da vereceği destekle daha emin adımlara gideceğiz." sözlerini sarf etti.

Futbolculuk döneminde taraftarların oyunculara tepkilerinin şimdiki kadar olmadığını söyleyen Kartal, Emenike'nin derbide yaşadığı olay hakkında, "Emenike orada formasını çıkardı. Kalbi temiz bir çocuk. Duygusal bir çocuk. Onun yaşadığını ne sen ne ben yaşadık Afrika'da. Anlattım bunları. Zor günler geçirdi." yorumunu yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tribünler tepki koydu. Ben de o anda oyundan alsaydım. Formayı da yere atabilirdi. O tribünler inseydi aşağıya ne olurdu? İnebilirdi. Herşey biterdi. Ama ne oldu. Orada konuştuk. 15 dakika daha oyna dedik. Zaman kazandık. Saniyelik, anlık kararlar. Kolay şeyler değil. Soğukkanlı durduk. O ara İnşallah gol atar da hem takım hem tribünü birleşiriz dedim. Bir coşku ortaya çıkar. Bir taraftan da hesabım buydu."

Öte yandan Kartal, milli takım arasını fırsat bilerek önümüzdeki 9 hafta için oyunculara kuvvetlendirme ve yenilenme programları uyguladıklarını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...