"Efsane olabilmesi için..."

İngiltere Menajeri Roy Hodgson, Kaptan Wayne Rooney'nin Bobby Charlton gibi efsane olabilmesi için milli takımla kupa kaldırması gerekitğini savundu.

NTV Spor 29.03.2015 - 12:01
"Efsane olabilmesi için..."

İngiltere'nin Litvanya'yı 4-0 yendiği maçta Kaptan Wayne Rooney, gol perdesini aralayan isimdi. İngiltere formasıyla 47'nci kez fileleri havalandıran Rooney, böylece 49 golle İngiltere Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu unvanını elinde bulunduran Bobby Charlton'ın rekoruna bir adım daha yaklaştı. Ancak, İngiltere Menajeri Roy Hodgson'a göre Rooney'nin charlton gibi "efsane" olarak anılması için milli takımla kupa kaldırması şart.

Charlton'ın 1966 Dünya Kupası'nı kazanan İngiltere'nin en önemli yıldızı olduğunu hatırlatan Hodgson "Charlton'ın rekorunu kırmak büyük bir başarı olur ama o çok önemli bir oyuncuydu. Günümüzde bir futbolcunun onun seviyesine çıkması kolay değil" diye konuştu.

Hodgson'a göre Rooney çok başarılı bir oyuncu ancak İngiliz yıldızın efsane olabilmesi için Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası'nda şampiyonluk yaşaması gerekiyor. Bu zaferlerle birlikte Rooney'nin kariyerinin zirvesine ulaşacağını söyleyen Hodgson, "Herkes İngiltere formasıyla 100'ü aşkın maça çıkamaz. Rooney bunu başardı, üstelik takımın kaptanı. O, futbolculuk kariyerini noktaladıktan uzun yıllar sonra da İngiliz futbolseverler tarafından hatırlanacak" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...