Bilic bir ilke hazırlanıyor!

Beşiktaş 11 yıl aradan sonra üst üste 2 sezonu aynı teknik adamla tamamlamaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlılarda son olarak Mircea Lucescu, iki sezon üst üste takımın başında kalmıştı. Yakın tarihin en istikrarlı ismi ise Gordon Milne.

NTV Spor 30.03.2015 - 23:56
Bilic bir ilke hazırlanıyor!

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, 11 yıl sonra 2 tam sezon takımın başında kalan ilk teknik adam olmaya hazırlanıyor. Siyah Beyazlı takımda Bilic öncesi 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında takımın başında olan Mircea Lucescu, görevini 2 tam sezon sürdürmüştü.

BEŞİKTAŞ'IN YAKIN TARİHİNİN EN İSTİKRARLI İSMİ GORDON MILNE
Siyah beyazlıların altın çağını yaşadığı 80'li yılların sonu ve 90'ların başında, İngiliz teknik adam kulüp tarihine adını büyük harflerle yazdırdı. Milne 1987 Temmuz ayında Yugoslav çalıştırıcı Miloş Milutinoviç'den koltuğu devraldığında kendisi dahil hiç kimse 6 buçuk yıl görevde kalacağını tahmin etmemişti. Ancak İngiliz teknik adam zoru başardı ve 1994 Ocak ayında, 10'un üzerinde kupa kazanmış olarak siyah beyazlılara veda etti.

Aradan geçen 21 yılda, 17 farklı teknik adam Beşiktaş'ta görev alsa da, Milne'nin istikrarını yakalayan olmadı. Bu 17 çalıştırıcıdan Cristoph Daum toplamda 3 buçuk yıl ile en uzun süre görev alan isimdi. Ancak Milne sonrası sadece Mircea Lucescu üst üste 2 tam sezon takımın başında kaldı.

Son 21 yılda Beşiktaş teknik direktörlüğü yapan Rasim Kara, John Benjamin Toshack, Karl Heinz Feldkamp, Hans Peter Briegel, Nevio Scala, Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam, Mustafa Denizli, Bernhard Schuster, Carlos Carvalhal, Tayfur Havutçu ve Samet Aybaba ortamala 1 yılın ardıdan yerlerini başkan isimlere bıraktılar.

Son iki sezondur Beşiktaş teknik direktörlüğünü yürüten Bilic, ligin bitimine 9 hafta kala bu durumu değiştirmeye çok yaklaştı. Beşiktaş ile bir yıl daha mukavelesi bulunan Hırvat teknik adam bu sezonu tamamlar, yeni sezonda da görevinin başında kalırsa istikrar açısında Lucescu'yu da geride bırakacak.

Sayfa Yükleniyor...