İstanbul'da Spor ve Medya Sempozyumu

Spor ve Medya Sempozyumu İstanbul'da yapıldı. TRT tarafından düzenlenen sempozyum 2 gün sürdü. Sempozyumun son gününde Spor Medyasının Göremedikleri, Spor Endüstrisi ve Medya, son olarak da Spor Yayıncılığı başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

NTV Spor 16.04.2015 - 20:40
 İstanbul'da Spor ve Medya Sempozyumu

Spor Yayıncılığı Doğuş Yayın Grubu Spor Grup Başkanı Fuat Akdağ, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, TRT Spikeri Levent Özçelik, sunucu Merve Toy ve Spor Yazarı Hasan Sarıçicek katıldı.

Lutfi Özel'in moderatörlüğünü yaptığı oturumda Fuat Akdağ, özel ve tematik yayıncılık anlayışı ile ilgili düşüncelerini aktardı. TRT'deki spor yayıncılığı konusunda Levent Özcelik konuşma yaparken, Tayfun Bayındır da değişen medya ortamında spor gazeteciliği ile ilgili fikirlerini belirtti. Merve Toy da 'Spor medyasında kadın olmak ya da olamamak' başlıklı konu hakkında konuştu.

"YENİ MARKALAR YARATALIM"
Spor ve Medya Sempozyumu'nda oturuma katılan Doğuş Yayın Grubu Spor Grup Başkanı Fuat Akdağ, tematik yayıncılıkla ilgili kurumsal hedeflerini aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TRT tarafından İstanbul'da düzenlenen Spor ve Medya Sempozyumu'nun ikinci ve son gününde ‘Spor Medyasının Görmedikleri', ‘Spor Endüstrisi ve Medya', ‘Spor Yayıncılığı' başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. Spor Yayıncılığı oturumuna Doğuş Yayın Grubu Spor Grup Başkanı Fuat Akdağ, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, TRT spikeri Levent Özçelik, sunucu Merve Toy ve Spor Yazarı Hasan Sarıçiçek katıldı. Gazeteci Lutfi Özel'in moderatörlüğünü yaptığı oturumda Fuat Akdağ, özel ve tematik yayıncılık anlayışı ile ilgili düşüncelerini aktardı. NTV Spor'un kuruluş sürecini anlatan Fuat Akdağ, NTV'de biriken spor içeriğini iyi kullanarak kanalın ciddi izlenme oranlarına ulaştıklarını ifade etti.

"KAZAN-KAZAN MODELİ"
Duayen medya yöneticisi, Türkiye'de rekabet halinde olan spor kanalları ile sponsorların ve spor yöneticilerinin bir araya gelerek atletizm gibi spor branşlarını marka haline getirmeleri gerektiğini ve böylece spor temalı yayıncılıkta kalitenin artacağını belirtti. Akdağ, NTV Spor'un televizyon, e-gazete ve internet sitesinden oluşan yayın alanının federasyonlara ve sponsorlara kullandırarak, kazan-kazan modelleri yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi. Oturumda TRT'deki spor yayıncılığı konusunda Levent Özcelik konuşma yaparken, Tayfun Bayındır da değişen medya ortamında spor gazeteciliği ile ilgili fikirlerini belirtti. Merve Toy da 'Spor medyasında kadın olmak ya da olamamak' başlıklı konu hakkında . Konuşmalar sonrasında katılımcılar, salondaki izleyicilerin sorularını yanıtladı.

"SPOR SADECE FUTBOL DEĞİL"
Spor ve medya ilişkilerinin masaya yatırıldığı sempozyumun ‘Spor Medyasının Görmedikleri' oturumunda Olimpiyat şampiyonu milli okçu Gizem Girişmen, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli voleybolcu Gözde Sonsırma ve Türkiye Tekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, futbol dışındaki branşlara yeteri kadar ilgi gösterilmediği görüşünde birleşti. ‘Spor Endüstrisi ve Medya' oturumunda ise spor medyasının ekonomi politiği, sponsorluk desteği ve spor-devlet-medya üçgeninde yaşananlar tartışıldı. Doçent Doktor Deniz Gökçe'nin moderatörlüğündeki oturuma, ekonomist ve yönetici Erdal Batmaz, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu ile Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yer aldı. İki gün süren Spor ve Medya Sempozyumu'na spor dünyasının önde gelen isimleri ve spor federasyonlarının temsilcileri katıldı.

Konuşmalar sonrasında katılımcıların soruları yanıtlandı. 2 gün süren sempozyuma spor dünyasının önde gelen isimleri ve federasyon temsilcileri katıldı.

 

Sayfa Yükleniyor...