Melo'nun dönüşü!

Şubat ayının son haftasında bel fıtığı operasyonu geçiren Felipe Melo, sahalara beklenenden erken döndü. Ameliyatının ardından Brezilya ve Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yoğun bir tedavi süreci geçiren Melo, ilk lig maçına Gaziantepspor karşısında çıktı.

NTV Spor 27.04.2015 - 09:52
Melo'nun dönüşü!

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, sakatlığından sonra Gaziantepspor maçında sahada 90 dakika kalarak takdir topladı. Başarılı bir futbol ortaya koyan deneyimli futbolcu, bel fıtığı ameliyatının ardından mucizevi bir şekilde takıma döndü. Melo'nun dönüşünde Galatasaray sağlık heyetinin uyguladığı özel program ve Brezilya Milli Takımı'nın fizyoterapisti Marcelo'nun büyük etkisi oldu.

Uzun süre bel ağrısı ile oynayan Melo, ağrıları dinmeyince 23 Şubat'ta bel fıtığı ameliyatı olmuştu. Operasyon sonrası normal şartlarda Brezilyalı oyuncunun sahalara dönüşü 3 ay olarak öngörülüyordu. Ameliyattan 10 gün sonra ülkesi Brezilya'ya giden Melo, Brezilya Milli Takımı'nın fizyoterapisti Marcelo ile çalışmaya başladı. Yaklaşık 3 hafta süren yoğun çalışma programı sırasında Melo'ya özel tedavi uygulandı. Brezilya'nın en iyi fizyoterapistlerinden biri olarak gösterilen Marcelo, Galatasaray sağlık ekibine tedaviyle ilgili sık sık bilgi verdi.

Mart ayı sonlarında İstanbul'a dönen Melo, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde adeta kampa girdi. Takımın izinli olduğu günlerde de tesislere gelen Brezilyalı oyuncu, salonda ve sahada çalışmalarına devam etti. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da Melo ile ilgili raporları titizlikle inceleyerek oyuncusunun gelişimini yakından takip etti. Florya'daki çalışmaları sonrası testlere giren Melo'nun değerleri beklenenin çok üzerinde çıkması üzerine Hamzaoğlu, deneyimli oyuncuyu sahaya sürmeye karar verdi.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçında 60 dakika sahada kalan Melo için bu karşılaşma tam anlamıyla ölçü olmamıştı. Düşük tempoda geçen maçta ikili mücadelelere fazla girmeyerek kontrollü oynayan Melo, Trabzonspor maçında Hamza Hamzaoğlu'ndan forma istedi. Fakat Hamzaoğlu, henüz hazır olmadığı gerekçesiyle Melo'yu yedek bıraktı. Sarı kırmızılılar, Avni Aker deplasmanından puansız dönünce Melo, teknik direktör Hamzaoğlu ile bir kez daha görüşerek Gaziantepspor maçı için hazır olacağını söyledi. Antrenmanlarda hafta boyunca sıkı çalışan deneyimli futbolcu, Türk Telekom Arena'daki kritik maçta sahadaki yerini aldı. Karşılaşmada sarı kart görerek cezalı duruma düşen Melo, önümüzdeki hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek. Ancak sahalara erken dönen Brezilyalı futbolcu, şüphesiz sarı kırmızılıların orta sahadaki vazgeçilmez isimlerinden biri konumunda.

Sayfa Yükleniyor...