Fenerbahçe avantajı cebine koydu

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve 21 Mayıs'taki rövanş öncesi ciddi avantaj elde etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti Emenike ve Bruno Alves'in golleri getirdi. Bursa'nın tek sayısı ise Belluschi'den geldi.

NTV Spor 28.04.2015 - 22:28
Fenerbahçe avantajı cebine koydu

Fenerbahçe, ligden sonra kupada da Bursaspor karşısında istediğini aldı... Sarı-lacivertliler, 2 hafta önce Spor Toto Süper Lig'de 1-0 yendiği rakibiyle, bu kez Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşı karşıya geldi.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadelede Sarı-lacivertliler, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve 21 Mayıs'ta Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak rövanş öncesi çok büyük bir avantaj yakaladı.

Bursaspor maça çok istekli başladı. Henüz 5. dakikada Bakambu'nun sürüklediği atakta son olarak sağ çaprazdan topla buluşan Volkan Şen, yerden sert vurdu ancak direğin hemen yanından auta gitti.

Ev sahibi ekip, baskısına ilerleyen dakikalarda da devam etti. Özellikle Cedric Bakambu'yu Fenerbahçe savunmasının arkasına kaçırmaya çalışan Bursasporlu oyuncular, istedikleri pozisyonları bulamadı. Fenerbahçe ise bu baskıya karşılık, Emenike'ye atılan uzun toplarla tehlikeli olmaya çalıştı.

Fenerbahçe, dakikalar ilerledikçe oyundaki dengeyi kurdu ve Bursaspor'un temposunu düşürdü. Orta sahadaki yoğun pas trafiği ile kontrolü de ele geçiren Sarı-lacivertliler, 26. dakikada golü buldu. Mehmet Topal'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Emmanuel Emenike, uzak direk dibine yerden sert vurdu ve Bursa'da takımını 1-0 öne geçirdi.

Bursaspor, golün şokunu üzerinden attıktan sonra beraberliği aramaya başladı. 33. dakikada Fernandao'nun indirip Volkan Şen'e bıraktığı pozisyonda Volkan Şen'in vuruşunu adaşı Volkan Demirel çıkardı, ancak dönen topu kafayla tamamlayan Fernando Belluschi skoru 1-1'e getirdi.

Ancak bu golden sadece 3 dakika sonra Fenerbahçe, Bursaspor ceza sahasının sol çaprazından serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Bruno Alves, çok güzel bir frikikle Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısının kalan bölümü ise gergin geçti. Sık sık yapılan faullerle duran maçın ilk yarısını Fenerbahçe 2-1 önde tamamladı.

İkinci yarı düşük bir tempoda başladı. Fenerbahçe'de Emenike, çok müsait bir pozisyon yakaladı ancak karşı karşıya durumda kaleci Harun'u geçemedi. Bu pozisyon aynı zamanda, ikinci yarının ilk 15 dakikasının tek pozisyonu oldu.

Bursaspor adına ikinci yarının en tehlikeli pozisyonuna 59. dakikada Bakambu girdi. Sol taraftan savunmanın arkasına sarkan Fransız oyuncu, uzak direğe plase yaptı ancak bu top direğin hemen dibinden auta gitti.

Maçın sonuna doğru Bursaspor'un baskısı arttı. 82'de Enes Ünal'ın vuruşunu Volkan Demirel ayaklarıyla çıkarırken, 86'da ise kullanılan kornerde seken topu önünde bulan Fernandao, kale sahası üzerinde üstten auta yolladı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek, 21 Mayıs'ta oynanacak rövanş öncesi büyük bir avantaj sağladı.

BURSASPOR: 1 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Atatürk
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman
Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Şamil Çinaz, Serdar Aziz, Aziz Eraltay (Dk. 80 Bekir Yılmaz), Ozan Tufan, Belluschi, Josue, Volkan Şen (Dk. 60 Emre Taşdemir), Bakambu (Dk. 73 Enes Ünal), Fernandao
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt, Alper Potuk (Dk. 84  Bekir İrtegün), Diego (Dk 77 Caner Erkin), Emenike (Dk. 79 Sow)
Goller: Dk. 33 Belluschi (Bursaspor), Dk. 26 Emenike, Dk. 36 Alves (Fenerbahçe)

 

Sayfa Yükleniyor...