Son kurşun Fener'den!

Kadıköy'de uzun yıllar unutulmayacak bir düello yaşandı... Fenerbahçe, ligin son sırasındaki Balıkesirspor karşısında iki kez mağlup duruma düşmesine rağmen sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

NTV Spor 02.05.2015 - 20:47
Son kurşun Fener'den!

Şampiyonluk mücadelesinde kayıp yaşamak istemeyen Fenerbahçe, ligde kalma umutlarını mucizelere bırakan Balıkesirspor'u Kadıköy'de konuk etti.

Sarı-lacivertliler, Caner Erkin'le 1-0 öne geçtiği maçın kolay geçmesini beklerken, ilk yarıda adeta kabus gördü. 2-1 yenik duruma düşmesine rağmen 2-2'yi yakalayan Fenerbahçe, devre sonuna doğru 3-2 geriye düştü. Ancak ilk devre sonunda ve ikinci yarının başında Moussa Sow'un golleri, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kritik bir galibiyet getirdi. Fener, bu kritik galibiyetle maç fazlasıyla da olsa yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Mücadeleye iki takım da hızlı başladı. Henüz 8. dakikada Diego'nun şık topuk pasıyla topla buluşan Caner Erkin, sol çaprazdan çok sert vurdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Ancak konuk takım Balıkesirspor, pes etmeye niyetli değildi. Dakikalar 15'i gösterirken Uğur Akdemir'in güzel ortasına boş durumda kafayı vurdu ve Kadıköy'de skora 1-1'lik dengeyi getirdi. Fenerbahçe bu beklenmedik golün şokunu üzerinden atamadan kalesinde bir gol daha gördü. Bu kez 21. dakikada kullanılan köşe vuruşunda son olarak topla buluşan Ante Klusic dönerek vurdu ve takımını Fenerbahçe karşısında 2-1 öne geçirdi.

Bir anda sahasında mağlup duruma düşen Fenerbahçe, yeniden toparlanıp rakibi üzerinden baskı kurdu. Sarı-lacivertli ekibin golü de 26. dakikada geldi. Soldan Caner'in ortasına dokunan Webo, kale sahasına indirdi. Oraya iyi hareketlenen Diego, hem skoru 2-2'ye getirdi hem de Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı.

Gol yağmuru dinmek bilmiyordu. 40. dakikada Balıkesirspor bir kez daha öne geçti. Ceza sahasının sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Berkan Emir, arka direğe doğru ortaladı. Bu pozisyonda hata yaparak ileriye çıkan Volkan Demirel, topun direkt olarak kaleye gitmesini engelleyemedi ve Bal-kes 3-2 öne geçti.

Yeniden baskı kuran Fenarbahçe, devre bitmeden skoru 3-3'e getirmeyi de başardı. Bu kez kazanılan serbest vuruşta Diego ortaladı. Kale sahası önünde iyi yükselen Moussa Sow, düzgün bir kafa vuruşuyla skoru 3-3'e getirdi. Gol düellosu şeklinde geçen ilk yarıda takımlar 3-3'lük beraberlikle soyunma odasına gitti.

İkinci yarıda Alper-Kuyt ikilisini kenara alan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, oyunaysa Emenike-Selçuk Şahin'i sürdü. Bu değişikliğin ardından daha organize bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 50. dakikada öne geçti. Emenike'nin sağ çaprazda etkisiz şutunu arka direkte iyi takip eden Moussa Sow tamamladı ve takımını 4-3 öne geçirdi.

Bu golden sonra oyundaki tempo düştü. Fenerbahçe, iki kez geriye düştüğü maçı yeniden lehine çevirirken oldukça yoruldu. Balıkesirspor da ilk yarıdaki yüksek tempoya dayalı olarak, ikinci yarıda aynı oyunu sergilemekte zorlandı.

Fenerbahçe, Emenike ile net bir fısattan yararlanamazken, Webo'nun da bir kafa vuruşu direkten döndü.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, iki kez mağlup duruma düştüğü maçta Fenerbahçe, Balıkesirspor'u 4-3 yenerek 63 puana yükseldi ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Balıkesirspor ise 20 puanda kaldı.

FENERBAHÇE: 4 - BALIKESİRSPOR: 3
Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Serkan Çimen
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 46 Selçuk Şahin), Kuyt (Dk. 46 Emenike), Diego, Sow, Webo (Dk. 88 Meireles)
Balıkesirspor: Emrullah Şalk, Uğur Akdemir, Kulusic, Glumac, Berkan Emir, Sercan Yıldırım (Dk. 54 İlhan Depe), Eray Ataseven (Dk. 72 Zec), Vitor Gomes, Isaac (Dk. 54 Aykut Çeviker), Vargas, Muğdat Çelik
Goller: Dk. 7 Caner Erkin, Dk. 26 Diego, Dk. 44 ve 50 Sow (Fenerbahçe), Dk. 15 Isaac, Dk. 21 Kulusic, Dk. 40 Berkan Emir (Balıkesirspor)
Sarı kartlar: Dk. 39 Alves, Dk. 52 Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Dk. 45+1 Eray Ataseven, Dk. 59 Vitor Gomes, Dk. 85 Uğur Akdemir, Dk. 90+1 Glumac (Balıkesirspor)

 

Sayfa Yükleniyor...