Dev heyecan kaldığı yerden!

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor. Juventus-Real Madrid karşılaşması bu akşam saat 21.45'ten itibaren canlı yayınla NTV ve NTVSpor.net'te...

NTV Spor 04.05.2015 - 14:01
Dev heyecan kaldığı yerden!

Devler Ligi'nde yarı final ilk karşılaşmaları bu akşam ve yarın oynanacak. Yarı finalde İspanya'dan Real Madrid ve Barcelona, Almanya'dan Bayern Münih ve İtalya'dan Juventus mücadele edecek. Karşılaşmaların rövanşları 12-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

TORİNO'DA 11'LER BELLİ OLDU!

JUVENTUS:

Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Sturaro, Pirlo, Vidal, Marchisio, Tevez, Morata
REAL MADRID:
Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Ramos, Kroos, Isco, James, Bale, Ronaldo

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final maçlarının programı şöyle:

BU AKŞAM:
21.45 Juventus - Real Madrid

YARIN:
21.45 Barcelona - Bayern Münih

YÜK RONALDO'NUN OMZUNDA
La Liga'da Barcelona'nın 2 puan gerisinde şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid, Juventus ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Karim Benzema'dan yararlanamayacak. Dizinden sakatlığı bulunan Fransız forvet, kadroya dahil edilmedi. Benzema'nın yanı sıra sakatlığı bulunan Luka Modric de Juventus deplasmanında eflatun-beyazlı formayı giyemeyecek. Hafta sonunda Sevilla karşısında 25 dakika oynayıp, bir de asist yapan Gareth Bale ise kadroda. Real Madrid'de moral düzeyi en yüksek oyuncu ise hiç şüphe yok ki; Cristiano Ronaldo. Sevilla'ya karşı hat-trick yapan Portekizli oyuncu, gol sayısını 42'ye çıkarıp krallık yarışında yeniden zirveye oturdu. Real Madrid'in Atletico Madrid ve Sevilla ile oynadığı maçlarda orta sahada görev alan Sergio Ramos'un, Juventus karşısında da aynı pozisyonda oynaması bekleniyor.

JUVE'DE ŞAMPİYONLUK DOPİNGİ
Ev sahibi Juventus ise hafta sonunda aldığı Sampdoria galibiyetiyle üst üste 4. lig şampiyonluğunu ilan etti.

Artık birbirleriyle oynamaya fazlasıyla alışmış bir kadroyla bir kez daha taç giyen Juventus, Serie A'da oynadığı 34 maçta kalesinde 19 gol gördü. Hem Juventus'ta hem de milli takımda birlikte oynayan Buffon, Chiellini, Barzagli ve Bonucci'den oluşan kaleci ve savunma hattı, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 10 maçın 6'sını gol yemeden tamamladı ve sadece 5 gol yedi. Real Madrid ise; Şampiyonlar Ligi'nde ekim ayından bu yana hiçbir deplasman maçında kalesinde gol görmedi.

UNUTULMAZ MAÇ
Juventus ile Real Madrid arasında oynanan en unutulmaz maç; 1997-1998 sezonunda Amsterdam'da oynandı. Predrag Mijatovıc'in golüyle final maçını 1-0 kazanan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. İki takım son olarak geçen sezon grup aşamasında karşı karşıya geldi. Torino'daki maç 2-2 berabere sona ererken, Madrid'de kazanan 2-1'lik sonuçla İspanyol ekibi oldu.

İKİ EFSANE ELDİVEN
Buffon ve Casillas gibi yaşayan efsane kalecilerin forma giyeceği karşılaşma, Carlo Ancelotti için de ayrı bir önem taşıyor. Şu an Real Madrid'i çalıştıran İtalyan teknik adam, 1999 - 2001 yılları arasında Juventus'ta görev yapmış ve Intertoto Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...