Protestolara ne yanıt verdi?

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Bursaspor'a 3-0 yenildikleri maç sonrası açıklamalar yapan Fenerbahçe Teknik direktörü İsmail Kartal, "Bursaspor galibiyeti haketti, bahanelerin arkasına sığınmayacağız" dedi. İsmail Kartal, protestolara neden olan Hasan Ali Kaldırım değişikliğini ise, "Taraftar haklıdır; ama biz antrenörler de bazı şeyler düşünerek değişiklikler yaparız" dedi. Kartal, yenilgi nedeniyle de taraftardan özür diledi.

NTV Spor 21.05.2015 - 23:20
Protestolara ne yanıt verdi?

Maçı değerlendirerek sözlerine başlayan İsmail Kartal, "İlk maçta Bursa'da önemli bir avantaj elde etmiştik. İyi mücadele edip sahadana  2-1 galibiyetle ayrılmıştı. Burada da iyi mücadele edip finale çıkmak istiyorduk. Kupa maçlarından önce amacımın gençleri kazanmak olduğunu söylemiştim. Bu yolda Uygar'ı kazandık. A takım kadrosuna aldık. Ama deplasmandaki 2-1 galibiyetten sonra burada 3-0 yenilgi hoş bir şey değil. Onun için taraftarımızdan özür diliyoruz. Haftasonunda oynayacağımız önemli bir maçımız var. Bir an önce bu mağlubiyeti unutup, toparlanmalıyız. Maça baktığınızda Bursaspor'un da bizim de pozisyonlarımız vardı. Bursaspor, ligin en iyi futbol oynayan en genç takımı. Haklı bir galibiyet elde ettiler. Bunun bütün sorumluluk ben ve oyuncularımın. Kendilerini tebrik ediyorum, finalde başarılar diliyorum" dedi.

Hasan Ali Kaldırım değişikliği üzerine tribünlerde protesto ve istifa seslerinin yükseldiğinin hatırlatılması üzerine ise İsmail Kartal, "Normaldir; ancak biz antrenörler farklı şeyler düşünebiliriz. Takımımızda oynayan banko yerli oyuncularımızdan dördü de sakattı. Hasan Ali'yi görev yaptığı kanadı kapatması ve atak yememek için oyuna aldık. Yabancı sınırı nedeniyle Meireles'i çıkarttık. Hasan Ali, hafta sonunda oynatacağım maçta yerli sol bekim olacağı için son ana kadar bekletmek istedim. Kadlec de kırmızı kart görünce oyuna aldım. Biz antrenör olarak bu tip değişiklikleri yaparız. Taraftarımız haklıdır, kendilerinden bir kez daha özür diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başakşehir maçıyla birlikte derbiyi de yorumlayan İsmail Kartal, "Bu maçı unutup, hafta sonundaki maçımıza odaklanmamız lazım. Pazar günü rakibimizin derbi maçını izledikten sonra Pazartesi günü oynayacağımız Başakşehir maçına hazırlanacağız" dedi.

Emenike'nin durumuyla ilgili olarak ise Kartal, "Emenike'nin arka adelesinde kıramplar oluşmuş. Şakat olarak oyundan çıkmak zorunda kaldı" demekle yetindi.

Sayfa Yükleniyor...