Gerrard veda hazırlığında!

İngiliz yayın kurumu BBC, Liverpool formasıyla son maçına pazar günü çıkacak kaptan Steven Gerrard'ın kariyerini mercek altına aldı. BBC, Gerrard'ın kariyerinin en iyi ve en kötü anını seçti.

NTV Spor 22.05.2015 - 13:46
Gerrard veda hazırlığında!

Steven Gerrard, 17 yıl boyunca aralıksız Liverpool forması giydikten sonra, kulübüne veda etmeye hazırlanıyor. Kırmızı formayı 700'den fazla giyen, 185 gol atıp; 10 kupa kazanan Gerrard, gelecek sezondan itibaren Los Angeles Galaxy'nin başarısı için mücadele edecek. İngiliz yayın kurumu BBC, Gerrard, pazar günü son kez Liverpool formasını giymeden önce, efsane kaptanın kırmızı formayla en iyi ve en kötü anını belirledi.

BBC'ye göre Gerrard, kariyerinin en parlak anını, 2005'te, İstanbul'un ev sahipliği yaptığı unutulmaz Şampiyonlar Ligi finalinde yaşadı. Liverpool o maçta Gerrard'ın liderliğinde, futbol tarihinin belki de en çarpıcı geri dönüşünün altına imza atmıştı. Kırmızılar, Milan karşısında ilk yarısını 3-0 yenik kapattıkları maçı uzatmalara taşımayı başarmış ve penaltı vuruşları sonucunda kupaya uzanmıştı. Şampiyonlar Ligi kupasının Gerrard'ın ellerinde yükseldiği an da, Liverpool kaptanının parlak kariyerindeki en unutulmaz an olarak hafızalara kazındı.

Bununla birlikte geriye dönüp bakıldığında Gerrard'ın kariyeri denince akla hep, geçen sezonki Chelsea maçı gelecek. Nitekim BBC de, Gerrard'ın ayağının kayarak takımını belki de şampiyonluktan etmesini, kariyerinin en kötü anı olarak nitelendirdi. Gerrard'ın kariyerindeki ilk Premier Lig şampiyonluğu için Anfield Road'da ağırladığı eksik Chelsea'den 1 puan alması bile belki yeterli olacaktı. Ancak ilk yarının sonunda Gerrard'ın ayağının kayması üzerine topu kapan Demba Ba, Kırmızılar'ın şampiyonluk hayallerine de son verdi. Chelsea'nın o maçı kazanması ile zirveyi ele geçiren Manchester City, sezon sonuna kadar yerini koruyarak mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

Sayfa Yükleniyor...