"Parayla satın alamazsınız"

Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'la karşılaşacak Bursaspor'da teknik direktör Şenol Güneş, kupayı kazanmak istediklerini söyledi. Güneş, sözleşmesinin bitmesi ile maçların devam ediyor olmasının ortaya çıkardığı sakıncalara yakınarak "İşinizi seviyorsanız, düzgün yapıyorsanız bu paraya mutlaka dönüşür. Ama parayla bu değeri satın alamazsınız" dedi.

NTV Spor 02.06.2015 - 20:22
"Parayla satın alamazsınız"

Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaşacak Bursaspor ve Galatasaray teknik direktörleri ile kaptanları maçla ilgili değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Çelik Palas Otel'deki toplantıda Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile kaptan Ozan İpek, açıklamalarda bulundu.

"GALATASARAY HAK EDEREK ŞAMPİYON"
Galatasaray'ın verdiği emeğin karşılığı olarak şampiyon olduğunu dile getiren Güneş, sarı kırmızılıları tebrik ederek, "Biz lige Galatasaray resmi maçı ile başladık şimdi Galatasaray resmi maçıyla bitiriyoruz. Biri ligde biri kupada oldu. Gelecek sezonda Süper Kupa'da iki takım karşılaşacak. Ben öncelikle futbolun barış kardeşlik, sevgi saygı duygularını ortaya çıkartarak, en güzel duyguları ön plana çıkartacak bir maç diliyorum. Biz oyuncularımıza yeteneklerinizi, aklınızı kullanın, bize ne getirirse makbulümüzdür. Biz emek verdik ama ligde düşündüğümüz yerin altında kaldık. Keyif aldık, keyif verdik ama sonuç olarak biraz keyfimizi kaybettik. Sonuç olarak Türkiye Kupası maçı yapacağız. Galatasaray da bunu istiyor, biz de istiyoruz. Sahamızdaki maçın güzel bir maç olmasını diliyorum. Galatasaray kaliteli oyucuları var, kaliteli hocası var, büyük bir camianın büyük bir takımı ile oynayacağız. Bursaspor da şampiyonluk görmüş, büyük bir camia. Fair Play duygusunun ön planda olduğu, çünkü tribünler ikiye bölünecek, hak edenin kazandığı bir maç olmasını diliyorum. Galatasaray bir kupa aldı, emeklerinin karşılığı olarak, biz henüz kupa alamadık. Buna son vermek istiyoruz. Her iki takıma da başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"PARAYLA SATIN ALAMAZSINIZ"
Güneş, sözleşmesinin bitmesi ile ilgili bir soru üzerine, sözleşme bitmesine rağmen maçların devam ediyor olmasının ortaya çıkardığı sakıncalara dikkat çekerek Federasyonunun bu konuda düzenleme yapmasının yararlı olacağı yorumunu yaptı.

Güneş, "Bir iş yapıyorsunuz para alıyorsunuz, kurallar var ama futbol o değil. Önemli olan keyfi. Oyuncu ne para kazanırsa kasansın keyif almak ister. Benim 3 haziranda maçım var, 31'inde bitti diyemez dememeli. Diyen bu mesleği yapamaz. Tarihe hiç bakmıyorum o yüzden. Siz işinizi doğru yaparsanız bir değer ediyorsunuz, bu değer para olur. Ama parayla bu değeri satın alamazsınız. Türk futbolunu en çok baltalayan şey bu ödemeler dengesidir." şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Hamza Hamzaoğlu ve Selçuk İnan'ı öven Güneş, "Selçuk benim öğrencimdi. Hamza da benden küçük. Çok büyük emekler verdi. Emek veren insanların başarılı olmasından gurur duyuyorum." diye konuştu.

"DEFANSIN GÖBEĞİ İLE İLGİLİ KARARIMIZ YOK"
Güneş, defansta eksiklerinin olduğu, nasıl bir kurdu ile maça çıkacakları yönündeki bir soruya, şu karşılığı verdi: "Bizim defans ve orta bölümde biraz sıkıntımız oldu. Civelli'nin sıkıntıları var. Defansın göbeği ile ilgili bir kararımız yok. Zaten kadro ile ilgili de kararımız yok. 18'i de yapmadık, 11'i de yapmadık. Kadro ile ilgili şuan için yorum yapmam zor."

"GELEN HERKES MİSAFİRİMİZ"
Bursaspor taraftarlarına da seslenen Güneş, "Ben taraftarlarımıza sesleniyorum. Maça federasyon başkanı da yönetimler de gelebilir. Sezonu güzel kapatmak istiyoruz. Saha dolacak. Fair play içinde takımlarını desteklesinler. Gelenler misafirlerimizdir. Herkesin eğleneceği, futbola katkı yapacağı bir ortam sağlayalım." ifadelerini kullandı.

OZAN İPEK: TEK DİLEĞİMİZ, HALKIMIZA KUPAYI HEDİYE ETMEK
Bursaspor'un kaptanı Ozan İpek ise maçla ilgili şunları dile getirdi: "Öncelikle Hamza hocayı ve Selçuk ağabeyi şampiyonluk nedeniyle kutluyorum. Bizim için bu maçın önemi çok faklı. Sezon başından beri bunun için çok uğraştık. Hocamız, taraftarımız çok istedi. Yeni stadımızda oynamak isterdik ama yetişmedi. Yine kendi stadımızda oynayacağız. Ligde son maç bizi biraz üzdü ama ligde çok iyi futbol oynayan, futbolumuz ile zevk verdik Şenol hocamızla birlikte, yensek de yenilsek de zevk verdik. Çok büyük bir takıma karşı oynayacağız. Biz de büyük bir takımız. Biz de şampiyonluk gördük, kupa gördük. Yarın için dek dileğimiz bütün halkımıza bu kupayı armağan etmek. Takım içinde sezon başından beri Şenol hocada kupayı çok istiyoruz. Bizim tek hedefimiz burada finale çıkmaktı. Bunu başardık. Ama daha yarısındayız. Şuan konuşacak hiçbir şey yok, tek hedefimiz o kupanın bizim olması."

Sayfa Yükleniyor...