Ba'dan Eto'o'ya transfer uyarısı!

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Samuel Eto'o transferinin gecikmesiyle ilgili olarak "Demba Ba, belli garantileri almadan Türkiye'ye gelmemesi konusunda Eto'o'ya telkinde bulundu" dedi.

NTV Spor 03.07.2015 - 22:30
Ba'dan Eto'o'ya transfer uyarısı!

Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda gerçekleştirilen Antalyaspor Kulübü'nün olağan mali genel kurul toplantısında konuşuan Gencer, Eto'o transferine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GENCER: "ETO'O TRANSFERİNDE TAZMİNAT MADDESİ YOK"
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer yapılan transferler sonrası kendilerine yönelik eleştirilerin yapıldığını, Samuel Eto'o'ya yönelik ikinci ve üçüncü yıl borçlarının dillerden düşmediğini söyledi.

Eto'o transferinin bir tarih olduğunu ifade eden Gencer, "Eto'o transferi sonrası şehrin tanıtımı dahil 50 milyon euro harcansa bu tanıtımı yapamazsınız. Antalyaspor dünya medyasında 10. sıraya oturdu. Eto'o transferinin uzamasının belli sebepleri var. Antalyaspor zaten teminat mektubu verecek durumda değil. İş adamlarımızdan 1 lira dahi teminat mektubu istemedik. 1 liralık tazminat maddesi yok" diye konuştu.

"TRANSFERİN UZAMASI DEMBA BA'DIR"
Eto'o'nun Milano'da sağlık kontrolünden geçmek isteğini belirten Gencer, "Eto'o orada imza atmak istedi. Biz Türkiye'de anlaşma yapacağımızı ve garanti vermeyeceğimizi ilettik. Transfer görüşmelerinin uzamasının sebeplerinden biri de Beşiktaş'da geçen sezon forma giyen Demba Ba'nın, Türkiye de kulüplerin para ödemesinde sıkıntısı yaşadığını söylemesidir. Demba Ba, belli garantileri almadan Türkiye'ye gelmemesi konusunda Eto'o'ya telkinde bulundu. Ancak Eto'o tüm bunlara rağmen bize inandı" ifadelerini kullandı. 

Yapımı devam eden yeni stadın loca sayısının 42 olduğunu dile getiren Gencer, "Sadece yönetim kurulu üyeleri 42 locayı 3 yıllığına kiralamak şartıyla 9 milyon avroyu şimdiden garanti ediyorlar. Eto'o'nun size garantisi. Bu sadece yönetim kurulundan gelecek. Eto'o olmasaydı bu locaları 50 bin liraya satabilecekmiydik. Şu anda 250 bin liradan o kadar rezervasyon var ki aklınız hayaliniz durur" şeklinde konuştu. 

Gencer, yapılan eleştirileri hak etmediklerini belirterek pazartesi günü yönetim kurulu toplantısında üyelerden izin alarak, bir ay içerisinde seçimli genel kurul yapılması kararı alacaklarını kaydetti.

ETO'O, 2018 DÜNYA KUPASI ELEME GRUPLARININ KURA ÇEKİMDE YER ALACAK
Şenes Erzik'in telefonla kendisini arayıp Eto'o transferinden dolayı Antalyaspor'u tebrik ettiğini bildiren Gencer, "Erzik, 25 Temmuz'da yapılacak 2018 Dünya Kupası eleme gruplarının kura çekimine, futbolcu olarak Samuel Eeto'o'nun seçildiğini söyledi. FİFA tarafından Türkiye'den tarihinde ilk defa bir takım olarak Antalyaspor'a bu görevin verilmesinin gururunu yaşıyorum. 3 milyar insan sahneye kura çekimi için çağrılacak Antalyasporlu Samuel Eto'o'yu izleyecek. Hatta provalar için 3 gün önceden futbolcumuzu çağırdılar" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...