"Futbolcular artık 37 yaşına kadar oynayabiliyor"

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Bilal Kısa, yaşlı olduğu eleştirilerini yanıtladı ve "Artık 37 yaşına kadar üst düzey oynuyorlar. En yakın örneği Pirlo. Ben de Galatasaray camiası için de kendimi daha fazla geliştirerek katkı sağlamaya çalışacağım" dedi. Bilal Kısa, eski takım arkadaşı Niasse'ın Galatasaray'a katkı sağlayacağını da belirtti.

NTV Spor 06.07.2015 - 14:59
"Futbolcular artık 37 yaşına kadar oynayabiliyor"

Kampı değerlendirerek sözlerine başlayan Bilal Kısa, "Ayın 5'inde İstanbul'da toplandık. Günde çift idman yapıyoruz ve kamp yoğun geçiyor. Tabii ki kamp dönemleri genelde koşularla geçiyor. Yeni gelen arkadaşlar, takımla daha çok birlikte ve uyum içinde olmaya çalışıyor. Milli takımda olan arkadaşlarımız ayın 10'unda aramıza gelecek ve bütün arkadaşlar beraber olacağız. İnşallah ilk kamp döneminde en iyi şekilde hazırlanıp sonra daha sonra hazırlık maçları yapacağız. Yoğun bir tempomuz var. Bu 10 günü iyi değerlendirip ikinci kampa hazır olmaya çalışacağız" dedi.

Hamza Hoca'yla birlikte çalışacak olmasının kendisi için avantaj olup olmayacağı yönündeki soruya Bilal Kısa, "Hamza hoca bildiğim birisi olduğu için benim için avantaj olacak. Futbol olarak oynattığı sistemden dolayı onu tanıyorum. Bir başka hoca ile uyum sürecim biraz daha uzayabilirdi. Bunu ben kısa sürede atlatabileceğimi düşünüyorum. Onunla tekrar birlikte olduğum için çok mutluyum. Akhisar'da 1.5 sene çalışmıştık ve güzel işler yapmıştık. Galatasaray'a en iyisini vermek için buradayım. İnşallah burası benim için yeni bir başlangıç olur" yanıtını verdi.

"PARAYI KONUŞMADIM"
Transferinin nasıl gerçekleştiğinin sorulması ve takımda Melo, Selçuk ve Hamit gibi oyuncuların olduğunun hatırlatılması üzerine ise Bilal Kısa, "Hamza Hoca olduğu için değil, daha önce oynadığım bütün kulüplerde para konusuna çok fazla girmedim. Hamza hocanın burada olması benim için bir artıydı. Para konusunu çok fazla konuşmadık. Biraz geç oldu ama büyük bir camiaya geldim. Amacım takıma faydalı olmak. Oynadığımız zaman arkasından o para gelecektir. Hiçbir zaman bunu düşünmedim, parayı hep ikinci plana bıraktım. Bundan sonra da öyle olacak. Düşünmeden imzayı attım. Burada hep kaliteli futbolcular var. Büyük takıma geldim. Melo, Selçuk, Hamit; bunlar kendini ispat etmiş futbolcular. Takıma faydalı olmak için rekabeti artıracağım ve oynamak için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı. 

Transferinin eleştirildiği yorumları üzerine ise 32 yaşındaki futbolcu, "Büyük takımda taraftarlar yıldız isimlerin transfer edilmesini bekliyor. Galatasaray'ın ilk transferi oldum. Yaşımdan dolayı da tepkiler oldu. En güzel cevabı sahada vermek için bütün gücümle çalışacaeğım" diye konuştu. 

"ÖN LİBERO VE FORVET ARKASANDA DAHA BAŞARILIYIM"
Hangi mevkide oynamak isteiği soruya ise deneyimli orta saha oyuncusu, "Hamza Hoca'dan önce genelde sol açıkta oynuyordum. Ama Akhisar'da, Hamza Hoca'yla daha çok ön libero ve forvet arkası olarak oynadım. Ön libero veya forvet arkası oynamak beni daha çok rahatlatıyor. Sol kanat veya sağ kanatda olabilir ama en fazla faydalı olduğum mevki ön libero ve forvet arkası" yanıtını verdi.

Şampiyonlar Ligi'nde önemli rakiplere karşı oynayacağı ifadeleri üzerine ise Bilal Kısa şöyle devam etti, "Onlarla karşı karşıya gelecek olmak tabii ki beni heyecanlandırıyor. Kariyerimde belki büyük takımlarda oynamadım ama milli takımda zaman zaman yer aldım. En son Avrupa Şampiyonası'na Fatih Hoca'm beni çağırmıştı. Şampiyonlar Ligi büyük takımların mücadele ettiği ber yer ve orada daha kuvvetli olmam gerektiğini, Türkiye liginin üzerine çıkmam gerektiğinin farkındayım. Hocamız da şans verdiği zaman Türkiye liginin üzerinde bir performans sergilemem gerekiyor." 

"ARTIK FUTBOLCULAR 37 YAŞINA KADAR OYNAYABİLİYOR"
Futbolunun olgunluk döneminde olduğunu vurgulayan Bilal Kısa, "Futbolda her gün kendini geliştirmek zorundasın. Malatyaspor'da ilk çıktığımda 20'li yaşlardaydım. Ondan sonra düşüşler yaşadım. O düşüşleri çabuk atlattım. Artık futbolcular 37'ye kadar oynayabiliyor ve bunun dünyada örnekleri var. En yakın Pirlo'yu söyleyebiliriz ki üst düzey oynuyorlar. Futbolu daha çok öğrenmeye başladım. Bugünden itibaren de Galatasaray camiası için de kendimi daha fazla geliştirerek katkı sağlamaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Futbolu bıraktığı zaman Hamza Hamzaoğlu'nun yardımcısı olup olmayacağı yönündeki sorusu ise Bilal Kısa, "Açıkçası hocamla her zaman beraber olmayı isterim. Ama şu anda önceliğim Galatasaray camiasına ve takıma faydalı olmak. Akhisar'da oynadığım futbolun üstüne çıkmak. Futbolu bırakmayı çok fazla düşünmedim. Ama hocam istediği takdirde onun yanında her zaman olmak isterim" yanıtını verdi.

"NIASSE TAKIMA KATKI SAĞLAR"
Eski takım arkadaşı ve Galatasaray'ın transfer listesindeki Niasse'nin takıma katkı sağlayacağını öne süren orta saha oyuncusu, "Akhisar'da bir sene beraber oynadık. Süper Lig'de başarılı olabilicek bir isim. Burak tarzında bir oyuncu. Daha çok dripling yapan ve savunma arkasına sarkan iyi bir oyuncu. Faydalı olur ama son kararı verecek yöneticilerimizdir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...