Almanya'nın en süperi Wolfsburg!

Almanya Ligi ile Almanya Kupası şampiyonlarını karşı karşıya getiren maçta gülen taraf Wolfsburg oldu. Wolfsburg normal süresi 1-1 biten maçta Bayern Münih'i penaltılarla 5-4 yendi ve Almanya 2015 Süper Kupa'nın sahibi oldu. Bayern ile daha önce çıktığı iki Almanya Süper Kupası maçını da kaybeden Pep Guardiola bir kez daha şeytanın bacağını kıramadı.

NTV Spor 01.08.2015 - 23:18
Almanya'nın en süperi Wolfsburg!

Wolfsburg ile Bayern Münih, 2015 Almanya Süper Kupası finalinde karşı karşıya geldi. Volkswagen Arena'daki mücadelenin ilk yarısında finale ev sahipliği yapan Wolfsburg etkili olurken, maçın ilk tehlikeli atağı 8. dakikada geldi. Boateng, cezasahası sol içinde sert vurdu, top üst direkte patladı.

13'te Wolfsburg gole çok yaklaştı. De Bruyne'un pasıyla cezasahası sağ içinde topla buluşan Vieirinha, müthiş vurdu, top sol direğin kıl payı yanından auta gitti.

24'te Rodriguez, sağdan cezasahasına ortaladı. Perisic harika yükselip kafayı vurdu, top az farkla uzak köşeden auta gitti.

42. dakikada De Bruyne inanılmaz bir fırsattan yararlanamadı. Naldo'nun uzun topuyla kaleci Manuel Neuer'i geçen Belçikalı, cezasahası içinde topu boş kale yerine sol direğin hemen yanından auta attı ve Wolfsburg mutlak golden oldu.

İlk yarı bu skorla sona ererken, golü bulan Bayern Münih oldu ve Arjen Robben, 49'da Bayern'i 1-0 öne geçirdi. Yeni sezon öncesi Shakhtar Donetsk'ten 30 milyon Euro'ya Bayern'e geçen Douglas Costa, cezasahası sol yan çizgisi yakınında topla buluştu. Altıpas içine ortasında defansın uzaklaştıramadığı topu Robben ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi.

56'da Alcantara'nın sağ kanattan cezasahasına ortasında Arjen Robben uygun durumda istediği vuruşu gerçekleştiremeyince defans topu kornere gönderdi.

58'de Bas Dost cezasahası sol içinde kaleci Manuel Neuer'le karşı karşıya kaldı. Dost'un sert vuruşunda Neuer, üstüne gelen topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

80'de De Bruyne'nin uzun pasında Vieirinha, cezasahası ön çizgisi üzerinde çok sert vurdu, kaleci Manuel Neuer soluna yatarak topu ikim hamlede kontrol etti.

89'da Wolfsburg, eşitliği sağladı. Harika organizasyonda Guilavogui'nin sağ kanada açtığı topu Bruyne son çizgide altıpas sağ içine ortaladı. O noktadaki Nicklas Bendtner gelişine vurdu, top ağlarla buluştu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

Maç bu skorla sona ererken, uzatmaların olmadığı Almanya Süper Kupası'nda direk penaltılara gidildi. Bayern Münih'te Vidal, Arjan Robben, Philip Lahm ve Douglas Costa penaltı atışını gole çevirirken, Xabi Alonso'nun vuruşunu kaleci Casteels kurtardı.

Wolfsburg'ta Rodriguez, De Bruyne, Schurrle, Kruse ve Nicklas Bendtner penaltı atışlarını kaçırmadı. Penaltıları 5-4 kazanan Wolfsburg, 2015 Almanya Süper Kupası'nın sahibi oldu.

Bayern Münih ile 3. Almanya Süper Kupası finali oynayan Pep Guardiola, bir kez daha şeytanın bacağını kıramadı ve bu kupayı bir kez daha kazanamadı.

Sayfa Yükleniyor...