"Eksiğimiz çok"

Beşiktaş'ın, Avusturya kampı sona erdi. Basın mensuplarına kampı değerlendiren teknik direktör Şenol Güneş, lige henüz hazır olmadıklarını söyledi. Orta sahada eksikleri olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, takviye istedi.

NTV Spor 03.08.2015 - 12:29
"Eksiğimiz çok"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının beceri, yetenek ve oyun temposu olarak çok eksiğinin bulunduğunu söyledi.

Avusturya'da gerçekleştirdikleri kampın değerlendirmesini basın mensuplarına yapan tecrübeli teknik adam, hem antrenmanların hem de hazırlık maçlarının kendileri için bir deneme özelliği taşıdığını belirterek, "Bütün oyuncuları yıpranmaya sebebiyet vermeden oynatmaya çalıştık. Hem oyuncuları hem bazı pozisyonlarda neler yapacağımızı gördük. Beceri, yetenek ve oyun temposu olarak eksiğimizin çok olduğunu görüyorum. Hiç ara vermeden, sürekli çalışarak kampı tamamladık. Bütün bunların karşılığını ligde göreceğiz. Bizim için lig maçları çok önemli. Son hazırlık maçını Olympiakos ile oynayacağız. Ciddi bir rakip. Orada takımın genel durumunu göreceğiz" diye konuştu.

Takımda gidecek oyuncunun bulunup bulunmadığı sorusuna Şenol Güneş, şu cevabı verdi:

"Bütün oyuncular değerli. Mevkileri itibarıyla fazla olan oyuncular olabilir. dışarıda kalan oyuncularımızın önünü açmak için vermek isteriz. Beşiktaş gibi bir camiada her oyuncunun değeri vardır. Belli yığılma olan yerlerde şans gelmesi zor olan oyuncular, o şanslarını başka takımda kullanma durumları olursa biz de değerlendiririz."

"İDEAL 11 DİYECEĞİMİZ BİR DURUM OLUŞMADI"
Şenol Güneş, henüz ideal kadroyu oluşturmadığını dile getirdi.

Takımın genel havasının iyi olduğunu ve bir sıkıntılarının veya gerginliğin bulunmadığını anlatan tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an ideal 11 diyeceğimiz bir durum oluşmadı. Bütün oyuncuları değişik pozisyonlarda oynatmaya çalıştım. Bazılarını daha fazla oynattım. Oynatıp da gitmesi muhtemel oyuncu da olabilir. Kanaat söylemek doğru değil. 'Şu oyuncu kötüdür, yaramazdır' demeyi doğru bulmuyorum. Birkaç lig maçı sonrası daha doğru kanaat oluştururuz. Şu aşamada iyi olan var, eksiği olan var. Olympiakos maçı bizim için önemli. Mersin İdmanyurdu ile başlayan maçla takımın durumunu daha iyi göreceğiz."

Siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak'ın ameliyat olduğunun hatırlatılması üzerine Güneş, "Orta sahada boşluk olduğu doğru. Sayısal boşluk oldu. Atiba, Oğuzhan, Sosa var. Necip ile Serdar, olabilecekse başka alternatif. Bu bir maraton. Bir ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
SOSA'NIN DURUMU
Arjantinli futbolcu Jose Sosa'da bir sıkıntı olup olmadığı sorusu üzerine Güneş, şöyle konuştu:

"Sosa'nın kafası iyi de ayağı kötü. Tempoyu yaparken zorlanıyordu. Doktor tedavi uyguladı. İki gündür idmana çıkıyor, kontrollü gidiyoruz. Bize yansıyan sıkıntısı yok. Zaten ilk gün söyledi ve bitti. Ufak bir rahatsızlık vardı, idmanı bırakmak istemedi. En doğrusu tedaviyle geçirmesiydi. O tedavi de bitti."

Yeni gelen oyuncuların adaptasyon durumunun ne olduğu konusunda Şenol Güneş, "Oyuncuların niyetleri iyi. Çalışmak istiyorlar. Zaman zaman farklı düşüncelerimiz olacak, onların da olacak. Rekabet olacak. O rekabete yeni giriyoruz. Maçlar başladığında oynayan oynamayan olacak. Takım içinde arkadaşlık, adaptasyon sorunu yok. Gelen 5 oyuncu var. Çalışmalar iyi olumsuzluk yok" diye konuştu.

GOMEZ'İ RİSKE ETMEMESİ
Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibin yeni transferi Mario Gomez'i son hazırlık maçında riske etmek istemediğini ve bu sebeple oynatmadığını ifade etti.

Alman futbolcunun iyi çalıştığını, ancak transfer sürecinde yoğun günler yaşadığına dikkati çeken Güneş, "Bir haftadır seyahat, görüşmeler maç oynaması şart değildi. Birçok oyuncuyu zaten oynatmadık. Daha önce ön hazırlık geçirdiği için sıkıntısı yok. Bize katıldıktan sonra da ekstra çalıştı, ama maçta kontrolsüz bir hareketle sıkıntı yaşayabilirdi. En korktuğumuz şey buydu. Tolgay'da şansızlığımız oldu. Sonra daha fazla vicdan azabı çekeriz" şeklinde konuştu.

KALECİLERİN DURUMU
Takımda bulunan kalecilerden gitmesi muhtemel bir ismin olup olmadığı sorusuna siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Birinci aşamada her oyuncu gidip gelebilir. İkinci aşamada bu ikinci devrede olabilir. Bunları konuşmak doğru değil. Bazı oyuncularımızın adları piyasada çok kullanılıyor. Şu anda öyle bir şey yok. Kalecilerle ilgili herhangi bir kararımız yok" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Taraftarlar bu sezon arkalarını rahat şekilde yaslayıp maçları izleyecek mi?" sorusuna esprili yanıt veren Güneş, "Evde oturuyorlar. Arkası varsa yaslayalım. Sezonun başındayız. İyi çalışıyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eksiğimizi gidermeye gayret ediyoruz. Hazırlık maçlarının hiçbir ölçüsü olmayacak. Taraftarların daha rahat olması için bunları yapıyoruz. İyi oynayarak taraftarları mutlu etmek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Sezonun başında hava sıcaklıklarının fazla olacağı ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir taleplerinin olup olmayacağı sorusuna tecrübeli teknik adam, "Bir şey söyleyemiyorum. Kamplarda 2-3 gün çok sıcaktı, şimdi sıcak orada. Alışacağız, yapacak bir şey yok. Sıcakta oynamak zordur. Mersin'e, Gaziantep'e gideceğiz. Bizim için daha kötü. Federasyon biraz daha değerlendirerek nasıl yol çizer bilmiyorum. Planlama daha önce yapıldı. Hep birlikte bakacağız" şeklinde cevap verdi.

 

Sayfa Yükleniyor...