"Van Persie'ye sallıyorsan yuh sana!"

Aziz Yıldırım, van Persie’yi eleştiren yorumculara sert çıktı: “Van Persie'ye sallıyorsan o zaman yuh sana!”

NTV Spor 24.08.2015 - 21:02
"Van Persie'ye sallıyorsan yuh sana!"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım CNN TÜRK'te katıldığı canlı yayında birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım yine medyaya çatarak “Van Persie'ye sallıyorsan o zaman yuh sana!” dedi.

Programın başındaki "Bu senenin transfer şampiyonu Fenerbahçe mi?" soruya "Siz öyle diyorsunuz, biz demiyoruz" diye yanıt veren Aziz Yıldırım, ardından transferler konusunda gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

"Finansal kaynak nereden?" şeklindeki soruyu "Gömüyü nereden buldunuz diyorsunuz yeni, özü bu" diye yanıtlayan Fenerbahçe Başkanı, 2004'te de benzer bir transfer dönemi geçirdiklerini hatırlattı. "O zaman da bu seneki gibi bir organizasyon yaptık. O zamanki Milli Takım'ın çoğunluğu olan gençleri ve van Hooijdonk gibi tecrübeli oyuncuları almıştık. Bu sene de aynı şekilde bir program yaptık ve uyguladık" diyen Başkan Yıldırım ardından sözü takımdan ayrılan isimlere ve ayrılığın nedenine getirdi: "Aramızdan ayrılanlara teşekekür ediyorum. Fenerbahçe'ye hizmet ettiler. 3 Temmuz'dan sonra bende de olmak üzere sporcularda yorgunluk oldu. Biz de yorgunluğu atmak için bunu yaptık. Aslında basketbolda ve diğer branşlarda da yaptık"

Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile anlaşma süreçlerini de anlatan Yıldırım, "Sportif Direktörlüğü Aykut Kocaman ile de yapmıştık ama şampiyonluğu kaybetmemizden ve hocamızın (Daum) ayrılmasından sonra Aykut hocayı teknik direktörlüğe getirdik ve Sportif Direktörlük kapanmış gibi oldu. Bu sene Giuliano Terraneo'yu getirdik. Ben kendisini 2000 yılından beri tanıyorum. Zico gibi bir çok ismi getirirken birlikte çalıştık. Bu sene teklif yaptık 'Gel en az 2 sene bizimle çalış, Fenerbahçe'ye faydan olsun' dedik, o da kabul etti" ifadelerini kullandı.
 
Bütün sorumluluğu Terraneo'ya verdiklerini, "Aslında benim burada futbolla ilgili söz söyleme hakkım yok, asıl konuşması gereken Terraneo" sözleriyle özetleyen Yıldırım, Teknik Direktör Vitor Pereira'ya da kendisi veya yönetimin değil, Terraneo'nun karar verdiğini açıkladı.

"Yine soyunma odasına inecek misiniz?" şeklindeki bir soruya da yanıt veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Ben inmeyeceğim, Terraneo inecek" dedi. Yıldırım bunun yanında soyunma odasına inişlerinin eleştirilmesine de tepki gösterdi ve "Bu çok konuşuluyor. Patron olduğunuz yerde, gördüğünüz yanlıyı söyleme ya da tebrik etme hakkınız var" dedi. Yıldırım, "Aşağıya inince sonuç aldınız mı?" sorusuna ise "Onun yorumunu yapmak yanlış olur. Bunlar olağan şeyler. Real Madrid başkanı geldi mesela, soyunma odasının yerini bilmiyordu, ben götürdüm" şeklinde yanıt verdi.
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bu sezonki pek çok transferin Fenerbahçe Scout Ekibi'nin hazırladığı repor doğrultusunda yapıldığını söyledi. Müjdat Yetkiner, Kemallettin Şentürk, Saffet Akbaş'ın yanı sıra İsmail Kartal'ın da katkıda bulunduğu raporun Terraneo ve Perreire'ya sunulduğunu belirten Aziz Yıldırım; "Mesela Joseph de Souza, van Persie, Kjaer de vardı bu listede" diye konuştu.

Bu arada medyada van Persie'ye yönelik eleştirilere de sert tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı, "Van Persie'ye sallıyorsan o zaman yuh sana! Siz Persie'yi Nani'yi kaç defa izlediniz hayatınızda? İnsanlar biraz över, 'Zamana ihtiyacı var' der" ifadelerini kullandı.

Sneijder'in de Galatasaray'a ilk geldiği dönemde eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine ise Yıldırım "Drogba da öyleydi. Bunları getirenleri tebrik etmek lazım. Bunlar olmasa siz (medya) konuşacak konu bulamazsınız, evinize ekmek götüremezsiniz" dedi.

Yeni bir takım kurduklarını ve zamana ihtiyaç olduğunu belirten Yıldırım, ancak bu sürenin 1 ayı geçemeyeceğini vurguladı: "Futbolun dili bir, herkes birbirinin nasıl pas atacağını, nereye koşacağını zaman içinde anlayacak. Biz de o zamanı kullanıyoruz. Bu zaman nedir? En fazla 1 ay! 1 aydan sonra biz hala 'Alışıyoruz' dersek kendimizi kandırırız."
 
Yıldırım, Teknik Direktör Vitor Perreira'yı Süper Lig'deki Anadolu takımları konusunda uyardığını de belirtti: "Hoca Türkiye Ligi'ni tanımıyordu. Kendisini uyardık. 'Hiç ummadığınız takımlar gelir, çok iyi performans sergiler; iyi performans beklediğiniz takım gelir kötü oynar' dedik. Türkiye Ligi çok zor! Belki Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi daha kolay. Avrupa Ligi'nde bazı takımlar kazanmaya bile oynamıyor"

Transferi için çabaladıkları Feghouli ile ilgili açıklamalar da yapan Yıldırım, Valencia'nın şu anda bu oyuncuyu satmayı düşünmediğini ve İspanyol kulübü yöneticilerinin Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Monaco ile oynayacakları rövanş maçından sonra kesin karar vereceklerini vurguladı. Yıldırım, Cezayirli oyuncu ile hiç görüşme yapmadıklarını da özellikle belirtti.

Feghouli olmazsa başka oyunculara yönelebileceklerini söyleyen Yıldırım, transferi devre arasına bırakma ihtimallerinin de olduğunu ifade etti.
 
Bu arada Aziz Yıldırım'ın John Terry ile ilgilenip ilgilenmedikleri yönündeki soruya verdiği yanıt da dikkat çekti: "John Terry'yi yazıyorlar, kaç yaşında Terry? O zaman biz Alves'i niye gönderiyoruz?"

Takıma uzun süre hizmet edecek genç oyuncular almak istediklerini söyleyen Fenerbahçe Başkanı, geçen sene Roma'ya kiraladıkları Salih Uçan ilgili de açıklamalar yaptı: "Salih'in durumu belli değil. Bugün bazı konuşmalar oldu, ben gelmesinden yana tavır koydum. Roma onu Serie A'dan bir kulübe kiralamak istedi. Ama ben 'olmaz o zaman geri gelsin' dedim"

Takımdan ayrılacağı ve bir Arap kulübüne satılacağı iddia edilen Sow hakkında da önemli açıklamalar yapan Yıldırım, bu oyuncuyu bırakmak istemediklerini vurguladı. Sow için Dubai ve Katar'dan 15 milyon euro'ya kadar teklif aldıklarını söyleyen Yıldırım, "Terraneo kendisiyle konuştu, onun takımda kalmasını istiyoruz. Ama sözleşmesinde 17 milyon euro getirirse gidebilir yazıyor. Sow Fenerbahçe'den tek şekilde ayrılabilir, 17 milyonu yatırırlarsa. Çünkü o zaman bizim yapabileceğimiz birşey kalmaz. Biz onun takımda olmasını istiyoruz" dedi.

Yıldırım yeni transfer Ozan Tufan'ın sözleşmesi hakkında da ilginç bilgiler verdi ve genç oyuncunun 2 yıl boyunca hiçbiryere gidemeyeceğini, 2 yıldan sonra ise 25 milyon euro getirirse ayrılabileceğini söyledi.

Aziz Yıldırım ayrıca sözleşmelerdeki maç başı ücretleri kaldırılmaya başladıklarını açıkladı. Ancak galibiyet ve beraberlikte maç başı ödeme yapacaklarını söyleyen Yıldırım, yeni gelen oyuncuların 6-7 tanesinde bunu yaptıklarını ifade etti. Aziz Yıldırım yeni transerlerin çoğunun sözleşmesinde Türkiye Kupası için maç başı ücret koymadıklarını da belirtti. Diğer kulüplere de çağrıda bulunan Fenerbahçe Başkanı, "Buradan bütün kulüplere söylüyorum, hepiniz bu sisteme geçin yoksa batacaksınız. Ayrıca prim sistemini kaldırın. Dünyada bu yok. Sporcular ancak yıl sonu başarıya göre prim almalı" dedi.

Sayfa Yükleniyor...