City'den rekor transfer!

Manchester City, Kevin De Bruyne'ü kulüp rekoru kırarak renklerine bağladığını resmen açıkladı. Maviler, 24 yaşındaki oyuncu için 52 milyon Pound ödedi.

NTV Spor 30.08.2015 - 18:25
City'den rekor transfer!

Manchester City, uzun süredir transferini bitirmek için çalıştığı Kevin de Bruyne'de mutlu sona ulaştı. 2012'de Chelsea'ye transfer olan; ancak Mourinho'nun fazla forma şansı vermeyerek 2014'te Wolfsburg'a gitesine izin verdiği Belçikalı, 52 milyon Pound'a Manchester City'e giderken kulüp transfer rekorunun yeni sahibi oldu.
Bu sezon transfere büyük paralar harcayan City'nin, Raheem Sterling, Nicolas Otamendi ve Fabian Delh'i ile birlikte flaş isimlerinden olan De Bruyne, bonuslarla birlikte 55 milyon Pound'a maloldu.

2014 başında 18 milyon Pound'a Wolfsburg'un yolunu tutan De Bruyne, yeni kulübüyle 6 yıllık anlaşmaya varırken, bu transferle birlikte geçen sezon başında Manchester United'a 59.7 milyon Pound'a giden Angel Di Maria'nın ardından İngiltere futbol tarihinin en pahalı ikinci transferi oldu. Belçikalı ayrıca, bu sezon Liverpool'dan City'ye 49 milyon Pound'a giden Raheem Sterling'i geçerek kulüp tarihinin en pahalı oyuncusu ünvanını da ele geçirdi.

Sayfa Yükleniyor...