"Kendimizi kandırmayalım"

Ümit Milli futbolcular Enes Ünal ve Oğulcan Çağlayan, Türkiye'deki altyapı eksikliğine dikkat çekti. NTV Spor'un sorularını yanıtlayan ikili, Türk futbolunda kalıcı başarının neden gerçekleşmediğini kendi gözlemleriyle aktardı.

NTV Spor 02.09.2015 - 19:08
"Kendimizi kandırmayalım"

Milli yeteneklerimiz Enes Ünal ve Oğulcan Çağlayan, Türk futbolundaki eskikliği, gelişim seçeneklerini kendi gözlemleriyle NTV Spor'a aktardı.

Bursaspor'dan Manchester City'ye transfer olan ve oradan Genk'e kiralanan Enes Ünal, altyapıdaki eksikliğe dikkat çekerek şunları söyledi;  

"Kendimizi kandırmaya gerek yok. Yıllardır söylenen bir şey var; 'altyapıda başarılıyız' ama iş öyle değil. Avrupa Şampiyonası finallerini kalınıyor sanki dünya kurtarılmış gibi lanse ediliyor. Diğer ülkeler ise her sene finallere kalıyor, şampiyon oluyor. Daha önce İngitere ile karşılaşmıştık. Penaltılarla mağlup ettiğimiz takımla 2 sene sonra karşılaştık 4 yedik. Sürekli futbolcular suçlanıyor. Bir, bilemediniz iki futbolcu suçludur. Mümkün değil tüm suçun futbolcuların olsun. Çok ciddi şekilde futbol ortamı sorunumuz var. Bunun yanında eğitim sorunu da mevcut. Ben alınabilecek en güzel yerlerden birinde eğitim aldım, Bursa'da yetiştim. Ama yine de çok büyük eksikliklerim var. Diğer şehirlerde, kulüplerde olan futbolcuları düşünemiyorum.

"ÖNCE YATIRIM SONRA SABIR"
"Gelişim için önce altyapılarımıza yatırım yapacağız sonra genç futbolcularımıza sabır göstereceğiz. Bu işin sırrı bu. Bunu Almanya yaptı Belçika yaptı. Belçika'da B Takımı maçlarına gidiyorum. 5-6 yaşındaki çocuklar bizim A Takım'da yaptığımız pas çalışmasını daha o yaşta yapmaya başlıyor. Her şeyi basit ve yüzde yüzle yapıyorlar. Başarı böyle geliyor."  

 

Sayfa Yükleniyor...