"Canımız yandığı için konuşuyoruz"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hakem hatalarından zarar gördükleri için şikayetçi olduklarını belirterek, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in dün oynanan Letonya maçından sonra yaptığı açıklamayı örnek gösterdi.

NTV Spor 04.09.2015 - 17:58
"Canımız yandığı için konuşuyoruz"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Letonya maçında alınan beraberlik sonrası Fatih Terim'in yaşadığı hakem isyanı ve kaleci Volkan konusuna değindi.

Sarı-lacivertli kulübün projelerini tanıtmak için Ortaköy'de düzenlenen etkinlikte basın mensuplarına açıklamada bulunan Yıldırım, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya ile 1-1 berabere kaldığı maçta iyi oynadığını belirterek, "İyi oynadılar çok gol kaçırdılar. Bu futbol, olabilir. Letonya'yı yenememenin üzüntüsünü fazla yaşamamak lazım. Hollanda'yı yenmek için hazırlanmak lazım. Hollanda'yı yenerlerse bir avantaj yakalarlar. İki zor maç var, oradan çıkaracağımız puanla da durumuzu netleştiririz diye düşünüyorum. Temennimiz milli takımın kazanması" diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in maçtan sonra yaptığı açıklamada hakemden şikayetçi olduğunu hatırlatan Aziz Yıldırım, "Bundan sonra ben hiçbir zaman şikayet etmeyeceğim. Hep o şikayeti yayına koyacağız. Herkes görecek. Demek ki bir insanın canı yandığı zaman bazı söylemler yapabiliyor. Haklı mıydı? Bana göre haklıydı. Canımız yandığı için konuşuyoruz. Diğer kulüpler için de aynı şey geçerli. Bazı şeyler söyleyebiliyorsunuz. Karşılığı hemen ceza olmamalı. Ben bu sonucu çıkardım" ifadelerini kullandı.

"VOLKAN GÖREV YAPMAYA HAZIR"
Aziz Yıldırım, A Milli Takım'ın Kazakistan ile yaptığı maç öncesinde taraftarların tepkisi nedeniyle stadı terk eden ve daha sonra milli takıma çağrılmayan kalecileri Volkan Demirel'in tekrar ay-yıldızlı formayı giymeye hazır olduğunu dile getirdi.

Volkan Demirel'in stadı terk ettiği dönemde, Fenerbahçe üzerinden milli takımlarda olmalarına rağmen oyuncularını yıpratma ve onlara karşı bir cepheleşme durumun olduğunu ileri süren Yıldırım, "O şartlarda Volkan psikolojik olarak rahatsızlığından dolayı Sayın Fatih Terim'e 'Böyle olaylar yaşandı beni bir daha çağırma' şeklinde ifadeler kullanmış. Bu ifade o gün için geçerlidir. Bugün Türkiye'nin ihtiyacı varsa, en formda kaleci Volkan ise ve öyle değerlendiriliyorsa, bu durumu değerlendirecek olan da milli takım teknik heyetidir. Böyle bir durum varsa, Volkan görev yapmaya hazırdır. Çağrıldığı zaman da milli formayı rahatlıkla giyecektir" dedi.

"FENERBAHÇE, IBRAHİMOVIC GİBİ OYUNCULARI ALABİLİR"
Aziz Yıldırım, hayata geçirmeye çalıştıkları projelerle üst düzey oyuncuları alabilme imkanına sahip olacaklarını dile getirerek, "Messi ve Ronaldo kalitesinde oyuncuların gelebileceğinden bahsediyoruz. Değeri 300 milyon dolar ya da avro olan bir oyuncuyu alamazsınız. Paranız olursa alırsınız. Biz bu parayı bulursak gider teklifimizi yaparız. Onlar da kabul ederse gelirler. Fenerbahçe ,Ibrahimovic gibi oyuncuları, yıllık 14 milyon avro bütçesi var, her zaman alabilir. Ancak daha genç yıldızları alabilmeliyiz. Bütün Türk takımları yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Takımdaki yıldız oyuncuların performansıyla ilgili bir soru üzerine esprili bir şekilde, "Robin van Persie ve Nani iyi futbolcular değil ama aldık maalesef getirdik" ifadelerini kullanan Yıldırım, "Allah aşkına biraz bekleyin. Sezon sonunda değerlendirmeyi yaparız. Bugün Nani, Van Persie, Gomez, Sneijder, bütün iyi oyuncular hakkında yorum yapanlar, Messi ve Ronaldo da gelse 'Bu koşmuyor, o durmuyor, oradan vurulur mu?' şeklinde tenkitler yapacaklar. Bunlara kulak tıkayacağız. Sene sonunda başarılı olacağız. Fenerbahçe için başarı şampiyon olmak ve Avrupa'da en üst düzeye çıkabilmek. Puanımızı artırmak ve ilerleyen yıllarda daha rahat torbalarda yer almayı sağlamaktır. Teknik heyet ve oyuncularımız bunun için çalışıyorlar" diye konuştu.

"MEDYA, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK"
Basının da futbol kulüplerinin gelişimine katkı sağlaması gerektiğini anlatan Yıldırım, "Fenerbahçe'nin otobüsüne Rize'de silah atıldı. Niye bulunmuyor. Bu görev sizin. Biz ancak gidip idari mercilerle konuşabilir, iletebiliriz. Ama burada güç basındır. Basın bunu alıp inceleyecek, takip edecek. Bunu sizler takip edeceksiniz, bizler değil. Son olarak Mehmet Topal meselesinde de yorgun mermi dediler kapandı. Kapattık hepimiz. Şimdi buraya gelen futbolcular interneti açıp böyle bir olay olduğunu okuyorlar. İnsanlara tedirginlik veriyor. Bu tedirginlik hem yerli hem de yabancı oyuncularda var. Oyuncu buraya gelirken, bunları soruşturuyor. O zaman gelme şartları zorlaşıyor. Bunları ortadan kaldırmamız lazım. Bizim yanımızda medya da üzerine düşeni yapacak. Onun için sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

Aziz Yıldırım, ülkede huzur ve mutluluğun olması için herkesi göreve çağırdıklarını dile getirerek, "Bir şeyler söylüyorsak, muhakkak bilinçli söylüyoruz. Birilerine karşı çıkmak ya da karalamak için bir cümle ya da kelime kullanmıyoruz" ifadelerini kullandı.

TANITIM GEZİSİ
Ortaköy'deki Fenerium mağazasında yönetim kurulu üyeleri Önder Fırat, Barış Aydil, futbol takımı oyuncuları Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Michal Kadlec ve Abdoulaye Ba, kadın voleybol takımının bazı oyuncularıyla bir araya gelen Aziz Yıldırım, kulüp projelerini tanıtmak için gezi yaptı.

Yıldırım ve beraberindekiler, iş yerlerini gezerek hayata geçirmeye çalıştıklarını projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sayfa Yükleniyor...