Hamzaoğlu'nun eli sağlam

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, transfer dönemi sonunda stoper konusunda istediği alternatifli kadroyu oluşturdu. Jason Denayer'in transferiyle birlikte 5 stopere sahip olan Hamzaoğlu, sezon içinde bu bölgede yaşanacak rekabetin takıma olumlu yansıyacağını düşünüyor.

NTV Spor 05.09.2015 - 15:23
Hamzaoğlu'nun eli sağlam

Geçtiğimiz sezon stoper bölgesinde sıkıntı yaşayan Galatasaray, bu yıl 5 savunmacıyla alternatifli bir kadro oluşturdu.

Hakan Balta'nın, A Milli Takım'ın Letonya ile 1-1 berabere kaldığı maçta gösterdiği performans, Galatasaray teknik ekibini memnun etti. Tecrübeli oyuncunun formu, uzun lig maratonunda bir avantaj olarak görülüyor. Alex Telles'in Inter'e transferinden sonra Hakan Balta, zaman zaman savunmanın solunda da kendine şans bulabilir.

Sezon başında yaşadığı talihsiz sakatlığı tamamen atlatan ve milli takıma yeniden seçilen Semih Kaya, Hamzaoğlu'ndan forma bekliyor. Fiziksel olarak iyi durumda olan başarılı stoper, maç eksiğini kapatarak en kısa zamanda 11'in değişmez oyuncusu olmak amacında.

Yeni transfer Jason Denayer, Belçika Milli Takımı'nda görev yaptığı için henüz Galatasaray ile antrenmanlara çıkmadı. Ancak geçen sezon Celtic ile 44 maça çıkan genç futbolcunun en kısa zamanda takıma uyum sağlaması bekleniyor. Hamza Hamzaoğlu, Avrupa'da geleceğin önemli savunmacılarından biri olarak gösterilen Denayer ile özel olarak ilgilenecek.

Galatasaray'ın genç stoperi Koray Günter, Real Madrid ile oynanan hazırlık maçında başarılı bir oyun ortaya koymuştu. Ancak Koray'ın, özellikle Denayer transferinden sonra daha çok kupa maçlarında ilk 11'e girmesi bekleniyor.

Torku Konyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Aurelien Chedjou'nun durumunun ise iyiye gittiği belirtildi. Hamzaoğlu, Galatasaray sağlık ekibinden Kamerunlu defans oyuncusu ile ilgili sık sık bilgi alıyor.

Sayfa Yükleniyor...