İngilizler'in hüzün gecesi!

Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz takımlarının yüzü gülmüyor. Dün gece sahne alan 2 İngiliz ekibi Arsenal ve Chelsea, rakiplerine yenilmekten kurtulamadı.

NTV Spor 30.09.2015 - 11:47
İngilizler'in hüzün gecesi!

Şampiyonlar Ligi macerasına Dinamo Zagreb deplasmanında aldığı yenilgi ile başlayan Arsenal, evinde Olympiakos'a da 3-2 yenilmekten kurtulamadı. 15 sezondur gruptan çıkmayı başaran Arsenal böylece Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez üst üste 2 yenilgi ile başladı.

Londra ekibini şimdi Bayern Münih ile yapacağı 2 zorlu maç bekliyor. Bugüne dek sadece 9 takım ilk 2 maçını kaybettikten sonra gruptan çıkmayı başarabildi. Bu takımların sonuncusu 2012-13 sezonunda Galatasaray'dı.

Maç sonunda kaleci Petr Cech yerine hatalı bir gol yiyen David Ospina'yı oynattığı için ağır şekilde eleştirilen menajer Arsene Wenger, gruptan çıkma şanslarının sürdüğünü savundu. Kadro seçimi konusunda kimseye açıklama yapmak zorunda olmadığını söyleyen Wenger, yenilgiyi savunmadaki konsantrasyon eksikliğine bağladı.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir diğer İngiliz takımı Chelsea de Porto'ya 2-1 yenildi. Maç öncesi kimsenin dokunulmaz olmadığını söyleyen menajer Jose Mourinho, Eden Hazard ve Nemanja Matic gibi vazgeçemediği oyuncularını yedek bıraktı.

Mourinho karşılaşma sonunda yenilgiyi 2 basit hata yapmalarına bağladı. Özellikle Porto'nun kornerden gelen 2. golüne dikkat çeken Mourinho; "Porto'nun kornerleri nasıl kullandığını onlarca kez izledik. Ancak tamamen hazır olmamıza karşın komik bir gol yedik" dedi.

Geçen sezonun tamamında 4 maç kaybeden Chelsea böylece bu sezonki 11. maçında sahadan 5. kez yenilgiyle ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...