"Mario Gomez gol kralı olur"

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş’ın deplasmanda Eskişehirspor’u 2-1 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi. Dilmen, sakatlık olmaması durumunda siyah beyazlıların Alman yıldızı Mario Gomez'in Spor Toto Süper Lig'de gol kralı olacağını söyledi.

NTV Spor 04.10.2015 - 19:23
"Mario Gomez gol kralı olur"

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Eskişehirspor'u 2-1 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Siyah beyazlılara galibiyeti getiren golleri kaydeden Mario Gomez'i değerlendiren Dilmen, Alman forvetin sakatlık yaşamaması durumunda Spor Toto Süper Lig'de gol kralı olacağını söyledi.

Dilmen, “Geçen haftaki yayında da söyledim. Gomez, Türkiye Ligi'nin gol kralı olur. Beşiktaş'ın penaltıcısını bilmiyoruz, çünkü penaltı kullanmadı Beşiktaş. Penaltıları da kullanırsa zaten kesin olur. Ama bence penaltıları kullanmasa da gol kralı olur. Bir sakatlık olmazsa, ben Gomez'i mayıs ayı sonuna gol kralı olarak yazdım” dedi.

%100 Futbol'da konuşulanların satırbaşları ise şöyle...

GÜNTEKİN ONAY: Son dakikalarda Beşiktaş adeta ateşle oynadı. Siyah-beyazlılar ipten döndü. Beşiktaşlı futbolculara birilerinin futbolun ciddi bir oyun olduğunu söylemesi lazım. 10-0 kazanabilecekleri maçı, pozisyonları ciddiyetsizlikten harcayarak zor kazandı. Gökhan Töre'nin asist krallığını ilan edebileceği kolaylıkta bir maçtı

GÜNTEKİN ONAY:  Şenol Hoca üç puandan memnundur ancak maçın seyrinden ve takımının oyunundan dolayı çok sinirlidir.

GÜNTEKİN ONAY: Savunmadaki dörtlü ve önlerindeki Atiba ile sonradan giren Necip ciddi oynadılar ama öndeki dörtlü için aynı şeyi söyleyemem.

GÜNTEKİN ONAY: Oğuzhan çok zeki bir oyuncu. Topla bir anda hızlanıyor. Gekas ise tam bir tilki.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş için sezonun devamında stadı bitirmek ve Atiba'ya bir şey olmaması en önemli şeyler.

GÜNTEKİN ONAY: Skibbe'yi eleştirebiliriz ama Eskişehirspor'un bu kadro kalitesiyle kim gelirse gelsin işi çok zor. Özellikle Engin ve Onur Bayramoğlu hücumda yetersiz gözüküyor. Eskişehişr kenti daha iyi bir takımı hak ediyor. Eskişehirspor taraftarının Skibbe yerine yönetimi suçlaması lazım. Transfer edilen çoğu oyuncu, eski takımlarında banko değillerdi. Eskişehirspor yavaş yavaş eriyor.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş'ın kadro rotasyonu dar. Bu 11'e Olcay ve Necip girebiliyor.

RIDVAN DİLMEN: Fıkra gibi bir maçtı. Eskişehirspor adına hiç dönme ihtimali gözükmeyen karşılaşmada adeta iki takım da birbirlerine ikramda bulundular.

RIDVAN DİLMEN: Şenol Güneş'in skora ve maçın gidişatına göre yaptığı değişiklikler yerindeydi. Quaresma çıkıp Necip girince Beşiktaş oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Maç antrenmana döndü. Beşiktaş ilk 15 dakika iyi oynadı.
Son bölümlerde Cenk, Gomez'in yerine girdiğinde oyun artık Cenk'e göre oynanmaya başlamıştı. Ancak Cenk de takımın rahatlığına uydu ve daha maça ısınmadan olmayacak işler yapmaya kalktı.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş bundan daha rahat maçı, farklı kazansa bile bir daha oynamayacaktır. Yürüye yürüye gol pozisyonuna girdiler. 4'e 1'ler yakaladılar. Bu oyunu zor duruma getirmek Beşiktaş'a yakışmadı. Ne olduysa 2-0'dan sonra oldu. Gardı düşmüş Eskişehirspor, Rhodolfo'nun hatasıyla golü bulunca işler değişti. Beşiktaş, bitmiş maça, havlu atmış rakibini ortak etti. Kolay maçı zora çevirmek için baya bir kaşındılar. Skor kesinlikle bu kötü oyunun karşılığı değil. İki takım da maçın koptuğuna inanmışken Rhodolfo ve Gekas devreye girdi.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ın hücum oyuncuları 13 pozisyonu başlamadan bitirdiler. Sonradan giren Olcay bile 3 tane gol atabilirdi.

RIDVAN DİLMEN: Mario Gomez, Türkiye Ligi'nin gol kralı olur. Penaltıları kullanmasa bile mayıs sonunda gol krallığına Gomez'i yazdım. Oyundan çıkarken, "Helva gibi maç. Daha gol atarım" düşüncesiyle memnuniyetsizdi. Gomez, Löw'ü de Alman Milli Takımı'nın santrforu olabileceği konusunda zorluyor.
 
GÜNTEKİN ONAY: Bir önceki programımızda Quaresma ve Gökhan'ın kanat değiştirmesi, Gomez'i daha iyi besler demiştiniz. Nitekim bu maçta dediğiniz gibi oldu.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş'ın en çalışkan futbolcusu Atiba. Her maçta sorumluluk duygusuyla işini yapıyor.

GÜNTEKİN ONAY: Şenol Güneş'ten sonra Oğuzhan takımın başrol oyuncularından biri oldu. Gökhan Töre gelişim gösterdi. Necip de biraz oyununu yukarı çıkarttı.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş'ın alan daraltma konusunda sıkıntıları var. İyi pas yapan takımlar cezayı keser. Sporting Lizbon bunu yaptı işte.

RIDVAN DİLMEN: Şenol Güneş, maçı 2-2 bitmiş gibi düşünerek oyuncularıyla mutlaka bu maçın değerlendirme toplantısını yapacaktır.

RIDVAN DİLMEN: Oğuzhan, Avrupa çapında yetenekleri olan ve bu yetenekleri daha da çok uygulayabilecek potansiyeli olan, her eve lazım bir futbolcu. Oğuz Çetin'in topla gitme ve ayağa uzun pas atma özelliklerine sahip. Anlık kararlar değiştiren, her an her şeyi yapabilecek bir oyuncu. Mükemmel bir sezon geçiriyor.

RIDVAN DİLMEN: Türkiye'de en faydalı futbolcu tartışmasız Atiba. Örümcek Adam gibi her yere yetişiyor. Temposu yüksek, omuz omuza iyi, alanları kapatıyor. Atiba olmadan Beşiktaş ciddi problemler yaşar. Atiba'nın yanında ben bile oynarım. Acayip bir futbolcu.

RIDVAN DİLMEN: Ligde kadro zaafiyeti en yüksek olan takım bence Eskişehirspor. Bu kadroyla düşmeye oynarlar. Kadrosu her geçen sezon zayıflıyor. Bursaspor da kadro sirkülasyonu yaşadı ama yerlerine potansiyelli oyuncular aldı. Eskişehirspor bunu yapamadı. Yabancı transferinde biraz kolaylık ve tembellik var. Yöneticilerin transfer çalışmalarında vizyonlarını geliştirmesi lazım. Sürpriz yabancı transferleriyle pek karşılaşmıyoruz. Eskişehirspor dönmüş gitmiş yine Pinto'yu bulmuş. Aynı yönetimle kadro güçleneceğine zayıflamış.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş, stadının olmaması nedeniyle deplasmanda oynamaya çok alıştı. Her maçı kendi sahasında gibi oynuyor. Türkiye'nin en iyi deplasman takımı Beşiktaş. Böyle olmasında Bilic'in de hakkını vermek lazım.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ın kenar bekleri iyi oynadılar. Defansif anlamda görevlerini yapıp, hücuma da çıkmaya çalıştılar.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş hücum yapmayı seviyor. O zaman önde baskıyı geliştirmesi lazım. Bir o eksiği var. Gökhan, Oğuzhan top ayaklarına geldiğinde çok hünerli oyuncular. Öndeki oyuncuların pres gücü artarsa Ersan ve Rhodolfo da rahatlar. Kart riskiyle ve ileriye çıkmaya çekinerek oynuyorlar.

 

Sayfa Yükleniyor...