Liverpool ve Klopp gün sayıyor!

İngiltere Premier Ligi'nde Brendan Rodgers'la yolları ayıran Liverpool'un haftasonuna kadar Jurgen Klopp'u göreve geçireceği iddia edildi.

NTV Spor 06.10.2015 - 11:12
Liverpool ve Klopp gün sayıyor!

İngiliz basınında çıkan haberlerde, Liverpool'un Jurgen Klopp'u haftasonuna kadar göreve getireceği iddia edildi. Klopp'un, Chelsea'nin eski menajeri Carlo Ancelotti'yle birlikte yeni görev için favori olduğu kaydedilirken, 48 yaşındaki teknik direktörün bu fikre sıcak baktığı belirtildi.

Klopp'un temsilcileriyle görüşmelerin olumlu gittiği kaydedilirken, Anfield ekibinin 17 Ekim'de oynanacak Tottenham Hotspur maçına yeni teknik direktörün hazırlamasını beklediği vurgulandı.

Klopp'un anlaşmayla birlikte, Mainz'da birlikte oynadıkları 1992'den bu yana birbirlerini tanıyan ve taktiksel bilgisi nedeniyle "Beyin" olarak adlandırılan Bosnalı Zeljko Buvac'ı da Liverpool'a götürmesi bekleniyor. Klopp'un "her tür antrenman çeşidinin ustası" olarak adlandırdığı Buvac'ın yanısıra, Dortmund'dan eski çalışma arkadaşı ve maç analisti Peter Krawietz'le de İngiltere'de çalışmaya devam edeceği kaydedildi.

Mayıs 2008'de Dortmund'un başına geçen, iflasa giden kulübün düzlüğe çıkması ve Alman futbolunda başat duruma gelmesinde kilit isimlerden olan Klop, takımın 9 yıllık şampiyonluk beklentisini sonlandırmış, Dortmund onun döneminde 2011 ve 2012'de lig ve kupa şampiyonlukları kazanmıştı. Dortmund ayrıca Klopp'la 2013'te Şampiyonlar Ligi Finali'ne çıkmış; ancak Bayern Münih'e 2-1 yenilmekten kurtulamamıştı. Klopp, son sezonunda beklentilerin uzağında kalırken, 2014-15'te de takım ligi 7. sırada bitirebilmişti.

Sayfa Yükleniyor...