'Başarının sırları'ndan seçmeler!

Eski Manchester United Menajeri Alex Ferguson, BBC televizyonunda yayınlanan belgeselde çarpıcı açıklamalar yaptı. Ferguson, futbolu 6-7 yıl erken bırakmış olsaydı, bugün Manchester United'ın başında Ryan Giggs'in bulunacağını söyledi.

NTV Spor 06.10.2015 - 11:22
'Başarının sırları'ndan seçmeler!

BBC televizyonunda Manchester United'ın efsanevi menajeri Sir Alex Ferguson'ın kariyerini konu alan ‘Başarının Sırları' adlı bir belgesel yayınlandı. Ferguson belgeselde çarpıcı açıklamalar yaptı. Halefini seçme sürecini değerlendiren Ferguson, futbolu 6-7 yıl erken bırakmış olsaydı bugün takımın başında Ryan Giggs'in olacağını söyledi.

Ferguson; "Ryan futbolu 35 yaşında bırakmış olsaydı, büyük olasılıkla yardımcım olacak ve muhtemelen ben emekli olduktan sonra doğrudan yerime geçecekti. Ancak asla bir oyuncuma futbolu bırakmasını söyleyemezdim" dedi.

Ferguson, halefi olarak David Moyes'u seçmesine de değindi. Moyes'tan önce Guardiola, Ancelotti, Klopp, Mourinho ve Louis van Gaal ile ilgilendiklerini belirten Ferguson; "Ancak Mourinho Chelsea'ye gidecekti. Ancelotti, Real Madrid ile anlaşmıştı. Klopp, Dortmund'dan ayrılmak istemiyordu. Van Gaal Hollanda Milli Takımı'nı Dünya Kupası'na hazırlıyordu. İlk tercihim ise Guardiola'ydı. Ona başka bir takıma gitmeden önce mutlaka benimle konuşmasını söyledim. Ancak tercihini Bayern Münih'ten yana kullandı" diye konuştu.

Ferguson, Moyes'a yaşlı bir takım bıraktığı iddialarına da; "Bu inanılmaz bir iddia. Çünkü birkaç ay önce 11 puan farkla şampiyon olmuştuk" sözleriyle şiddetle karşı çıktı.

Sayfa Yükleniyor...