Türkiye'de küllerinden doğdu!

Beşiktaş, forması ile çıktığı 7 maçta 6 gol atan Mario Gomez takımını liderliğe taşırken, Almanya'daki günlerini hatırlattı.

NTV Spor 06.10.2015 - 13:21
Türkiye'de küllerinden doğdu!

Gomez, Beşiktaş'a forması ile çıktığı 7 lig maçında 6 gol attı. Gösterdiği performans ile takımının 7 hafta sonunda lider olmasında önemli rol oynayan tecrübeli oyuncu, son iki sezonun tamamında bu rakama ulaşamamıştı.

2013-2014 sezonu başında Bayern Münih'den Fiorentina'ya transfer olan Gomez, İtalya'da çok da iyi günler geçirmedi. Fiorentina'daki ilk sezonunda sadece 9 lig maçında görev yapıp, 3 gol kaydeden Alman oyuncu toplamda çıktığı toplamda 15 maçta 4 gol atabilmişti. Geçen sezon ise 20 lig maçında 4 gol bulabilen Gomez, sezon boyunca 32 karşılaşmada süre aldı ve toplamda 10 kez fileleri havalandırabildi.

Fiorentina forması ile yaşadığı bu dönem öncesi Almanya'nın, hatta Avrupa'nın en önemli golcülerinden biri olarak gösterilen Mario Gomez, Bayern Münih forması ile 4 sezonda 100'ün üzerinde gol attı. Yıldız futbolcu bu 4 sezonluk dönemde Bundesliga, Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde kupalar kaldıran Bavyera ekibinin önemli bir parçası olmuştu. 30 yaşındaki oyuncu profesyonelliğe ilk adım attığı Stuttgart'da da düzenli olarak forma giymeye başladığı 2005 yılından sonra da her sezon gelişim kaydetmişti.

Gomez Beşiktaş'ta gösterdiği performansı ile İtalya'da yaşadığı son 2 sezonu geride bırakıp, yeniden Avrupa'nın en iyi golcülerinin arasına ismini yazdırdığı Almanya'daki günlerini hatırlatmaya başladı. Yıldız oyuncunun performans düşüklüğü veya ciddi bir sakatlık yaşamaması halinde, 32 lig maçında 28 gol atarak Bundesliga gol kralı olduğu 2010-2011 sezondaki gibi bir dönem yaşaması sürpriz olmayacak.

Sayfa Yükleniyor...