Çok Çek'tik sonuna geldik!

Milli Takımımız, kötü başlayıp toparlandığı EURO 2016 yolunda zorlu bir virajı daha kayıpsız geçti! Ay Yıldızlılar, Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda Selçuk İnan ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yenerek, Play-Off için büyük avantaj elde etti. Konya'daki İzlanda maçında bize 1 puan yetecek!

NTV Spor 10.10.2015 - 23:31
Çok Çek'tik sonuna geldik!

EURO2016 Elemeleri'nde Play-Off ve hatta En İyi Üçüncülük ile doğrudan finallere gitmeyi kovalayan Milli Takımımız, kritik maçta Çek Cumhuriyeti'ne konuk oldu. İzlanda ile birlikte finallere kalmayı garantileyen rakibimiz karşısında Milliler temkinli bir oyun sergiledi. Kaleyi bulan ilk şutun 55. dakikada Çekler'den geldiği maçta Ay Yıldızlılar, 62. dakikada Selçuk İnan'ın penaltısı ile öne geçti. 79. dakikada ise sahneye Arda çıktı ve enfes bir asistle topu buluşturduğu Hakan Çalhanoğlu maçın skorunu ilan etti: 2-0

Milli Takımımız bu galibiyetle Kazakistan'an 3 puanla dönen takipçisi Hollanda'nın 2 puanr önünde üçüncülüğünü korudu. Ay Yıldızlılar, gruptaki son maçında salı akşamı İzlanda'yı Konya'da ağırlayacak. Milillerimize Play-Off'a kalması için bu maçta beraberlik bile yetecek.



CENK TOSUN İLK 11'DE...
Fatih Terim kritik maçta takımını sahaya Volkan Babacan, Şener, Serdar, Hakan Balta, Caner, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Selçuk, Oğuzhan, Arda, Cenk Tosun 11'i ile sürdü.
 
Ev sahibi Çek Cumhuriyeti ise karşılaşmaya Vaclik, Kaderabek, Suchy, Prochazka, Novak, Pavelka, Darida, Dockal, Lafata, Krejci, Sural 11'i ile başladı. 


 
45 DAKİKA TOP KALEYİ BULMADI...
2. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda, Arda Turan pasını Oğuzhan Özyakup'a aktardı. Oğuzhan, son çizgiye kadar indikten sonra topu altıpasa çevirdi ancak kaleci Vaclik topa hakim olmayı başardı.
 
6. dakikada Caner Erkin'in defansın arkasına pasında topla buluşan Cenk Tosun bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Cenk Tosun'un ceza sahasına girer girmez şutu ağlarla buluştu ancak daha öncesinde yardımcı hakemin bayrağı Cenk için havaya kalktığından hakem golü geçerli saymadı.

16. dakikada kaleyi 30 metreden ve tam cepheden gören bir noktada kazandığımız serbest vuruşta topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti. Ancak Hakan'ın doğrudan kaleye çektiği şut barajdan geri geldi.

24. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda Josef Sural'dan aldığı pasla topa hakim olan Vladimir Darida, yerden vurdu ancak top yandan auta çıktı.

30. dakikada sağdan kullanılan kornerde Arda topu kafayla uzaklaştırdı. Pavelka'nın şutu farklı şekilde üstten auta çıktı.

35. dakikada yine Pavelka'nın ceza sahası çizgisinin hemen üzerinden şutu yine farklı şekilde dışarı gitti.

41. dakikada kalemiz büyük bir tehlike atlattı. Sağ kanattan gelen Pavel Kaderabek'in ortasıyla altıpasın hemen önünde buluşan Josef Sural'ın müsait durumdaki kafa vuruşu doğrudan auta çıktı.

42. dakikada Cenk Tosun'la duvar pası yaptıktan sonra topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışından şutu yine kaleyi bulmadı ve farklı şekilde auta gitti.

45. dakikada köşe vuruşunu Dockal kullandı. Altıpasın hemen dışına gelen ortaya Lafata kafayla vurdu ancak savunmamız şutun kaleye gitmesini önledi.
 
Mücadelenin ilk yarısı top bir kez dahi kaleyi tutmadan 0-0 sona erdi.

İLK İSABET 55. DAKİKADA!
46. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası sağ çaprazdan şutu savunmadan geri döndü.

54. dakikada sol kanatta topla buluşan Novak, pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Dockal'a attı. Dockal'ın topun gelişine çektiği şut kalenin üstünden auta çıktı.
 
55. dakikada maçta ilk kez top kaleyi buldu. Ceza sahası dışı sağ çaprazından Borek Dockal'ın şutunda defansımıza da çarpan top Volkan Babacan'ın ellerinde kaldı.

ÖNE GEÇİYORUZ
62. dakikada Milli Takımımız aradığı golü buldu. Caner Erkin'in ortasında Serdar Aziz topa vurmak isterken rakibi Filip Novak tarafından çekildi. Hakem Martin Atkinson tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan, kaleci Vaclik'i kert köşeye yatırıp Milli Takımımızı 1-0 öne geçiren golü attı.

Fatih Terim golün ardından ilk değişiklik hakkını kullandı ve 64. dakikada Cenk Tosun'u oyundan alırken, Volkan Şen'i sahaya sürdü.

70. dakikada Milli Takımımız 2. gole çok yaklaştı. Havadan uzun atılan pası Arda Turan kafayla Volkan Şen'in önüne indirdi. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen rakibini şık bir çalımla geçip sol ayağıyla yerden sert vurdu. Ancak kaleciyi geçen top, direği de çarpıp auta gitti.

ARDA'DAN NEFİS ASİST, HAKAN'DAN GOL
79. dakikada Millilerimiz farkı 2'ye çıkardı. Arda Turan orta sahadan rakip ceza sahasına kadar topla ilerledi, ardından ceza sahasına hareketlenen Hakan Çalhanoğlu'na enfes bir pas çıkardı. Hakan da topu önce kontrol edip ardından filelerle buluşturdu: 2-0
 
89. dakikada ceza sahasının hemen dışından Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı frikikte top direğin hemen yanından auta çıktı.
 
90+1'de hızlı gelişen atağımızda topla ilerleyen Mehmet Topal ceza sahası içi sağ çaprazından sert vurdu ama kaleci Tomas Vaclik gole izin vermedi. Ceza sahası dışı sağ çaprazına uzaklaşan topu iyi takip eden Şener Özbayraklı'nın şutu ise dışarıya gitti.

Mücadelede başka gol olmadı ve Ay Yıldızlılar bu kritik karşılaşmayı 2-0 kazandı.
 
ÇEK CUMHURİYETİ-TÜRKİYE: 0-2
Stat:
Generali Arena
Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child(İngiltere)
 
Çek Cumhuriyeti: Vaclik, Kaderabek, Suchy, Prochazka, Novak, Dockal (Dk. 78 Petrzela), Darida, Pavelka, Krejci (Dk. 54 Skalak), Sural (Dk. 67 Skoda), Lafata
 
Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı,Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup (Dk. 88 MehmetTopal), Arda Turan (Dk. 85 Gökhan Töre), Cenk Tosun (Dk. 64 Volkan Şen)
 
Goller: Dk. 62 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 79 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)
 
Sarı Kartlar: Dk. 32 Krejci, Dk. 34 Dockal, Dk. 47 Pavelka, Dk. 61 Novak (Çek Cumhuriyeti), Dk. 48 Şener Özbayraklı, Dk. 84 Volkan Şen (Türkiye)

Sayfa Yükleniyor...