"Kazanırsak ibre bize döner!"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile başarılı sağ beki Andreas Beck, Lokomotiv Moskova maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Şenol Güneş, Lokomotiv galibiyetinin ibreleri Beşiktaş'a çevireceğini söylerken, "O yüzden bu maçı kazanmak istiyoruz" dedi. Andreas Beck ise Lokomotiv Moskova takımının zor yenilen bir ekip olduğuna vurgu yaptı.

NTV Spor 21.10.2015 - 16:59
"Kazanırsak ibre bize döner!"

İlk olarak söz alan Beşiktaş'ın Rusya doğumlu Alman futbolcusu Andreas Beck, "Zor ve çok önemli bir maça çıkacağız. Yıpratıcı bir maç olacak. Karşımızda güçlü ve yenilmez bir takım var. Rusya Ligi'nde geride kalan 12 haftada sadece bir defa kaybettiler. Rusya Ligi'nin en iyi savunma yapan takımı. Çok iyi bir grafik yakaladılar. Avrupa'da oynadıkları 2 maçı da kazandık. Biz ise dört puan kazandık. Gruptaki durumumuzu belirleyecek bir karşılaşma olacak ve kazanmak, 3 puan almak için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

"En son ne zaman Rusya'ya geldiniz?" sorusunu da yanıtlayan Beck, "En son 6 sene önce Almanya ile birlikte Dünya Kupası eleme maçı için gelmiştim. 6 yıldan beri ilk gelişim. Rusya Ligi'ni takip ediyorum. Büyükannem hala burada yaşıyor. Sürekli Almanya ile burası arasında mekik dokuyor. Serdar Taşçı burada oynuyor. Şu anda asıl odaklandığım nokta Beşiktaş. Zor bir ligde mücadele ediyoruz ve sadece Beşiktaş'a odaklandım" ifadelerini kullandı.

"EN AJANTAJLI LOKOMOTIV MOSKOVA"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenül Güneş, Lokomotiv Moskova'nın avantajlı olduğunu söyleyerek sözlerine başlarken, "Kuralar çekildiği zaman yarışın Beşiktaş, Lokomotiv Moskova ve Sporting arasında olacağı belliydi. Şu anda en avantajlı Lokomotiv. 3 takımın da avantajı var ama en avantajlı Lokomotiv ile oynayacağız. Rövanşı İstanbul'da oynayacağız. Bu maçlar çok önemli" dedi.

Lokomotiv Moskova'nın güçlü bir takım olduğunu söyleyen Güneş, "Tecrübeli, tanıdığımız bildiğimiz oyuncular var. Büyük bir takımla soğuk havada oynayacağız. İstanbul gibi kalabalık ve soğuk bir şehirde oynayacağız. Umarım sıcak bir maç olur. Buradan kazanarak dönmeyi umuyoruz. Olcay ve Ramon dışında tüm oyuncular burada, hepsi oynamak için hazır. Hem maça gelenlerin hem de televizyondakilerin keyifli bir maç izlemelerini bekliyorum. Diğer maçlara göre zor bir karşılaşma olacak. Gücümüzü bu maçta test edebileceğiz" diye konuştu.

"BÜYÜK TAKIMLAR KENDİ FUTBOLUNU OYNAR"
"Büyük takımlar her yerde kendi futbolunu oynar" diyen başarılı teknik adam şöyle devam etti, "Her maçın kendi içinde çözümleri vardır. Oynadığı rakibe göre şartları değiştirirsiniz ama özünde kendi oyununuzu değiştiremezseniz. Beşiktaş kendi futbolunu ortaya koymaya çalışacaktır. Oyuncu yeteneği olarak, fizik, güç, teknik, taktik ne varsa onu ortaya koymaya çalışacağız. Onun için içte dışta farketmez."

Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor'u 1-0 yendiği maça İsmail Köybaşı ile başladığının hatırlatılması ve Quaresma'nın Lokomotiv karşısında ilk 11'de başlayıp başlamayacağıyla ilgili olarak ise Güneş, "Son maçta İsmail oynadı doğru ama yarınki maçta kim oynayacak ben de bilmiyorum. Son antrenmanda belli olacak. Oyuncular yaptıkları çalışmayla kimin oynayacağını söylüyorlar" demekle yetindi.

Lokomotiv Moskova maçının ardından zorlu bir takvimin kendilerini beklediğinin hatırlatılması üzerine ise Güneş, "Bizim tek hedefimiz yarınki maç. Gruptaki duruma baktığımız da yarınki maç puan, güven ve moral açısından önemli. Bugün, yarından sonrası yok. Tek düşüncemiz bu maç" ifadelerini kullandı. 

"KAZANIRSAK İBRE BİZE DÖNER"
"Lokomotiv Moskova'yı yenerseniz, Gruptan çıkmaya ne kadar yakın olursunuz?" sorusunu ise Şenol Güneş, "Başlangıçta onu söylemiştim. Lokomotiv Moskova 6 puanda avantajlı ve lider durumda. Biz kazanırsak öne geçeceğiz ki; bunu değerlendirmek istiyoruz. Kazanırsak tüm ibreler bize döner. Beraberlik durumunda da Lizbon da buraya gelecek. Yarın kazanırsak avantaj bize geçer ki kazanmayı düşünüyoruz" yanıtlayarak sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...