İşte ayrılığın perde arkası

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu dönemi sürpriz bir şekilde sona erdi. Peki olaylar bu noktaya nasıl geldi? İşte şok ayrılığın perde arkası...

NTV Spor 19.11.2015 - 00:47
İşte ayrılığın perde arkası

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu dönemi sona erdi. Sarı kırmızılı yönetim ile Hamzaoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklar süreci ayrılık noktasına getirdi.

Transfer sezonu boyunca yaşanan fikir ayrılıkları, Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinin uzatılması, Melo'nun takımdan ayrılması ve Hamzaoğlu'nun yaptığı bazı açıklamalar yönetimin tepkisini çekti. Galatasaray yönetimi, UEFA'nın finansal fair play kriterleri konusunda Hamzaoğlu'nun açıklamalarından rahatsız oldu. Ayrıca Burak Yılmaz ile takım içinde yaşanan kişisel sorunların tam olarak çözülememesi de yönetimin tepkisini çekmeye başladı.

Yönetimin, başarısız sonuçların ardından Hamzaoğlu'ndan rapor istemesi kırılma noktasıydı. Hamzaoğlu herhangi bir rapor sunmayacağını yönetime iletti ve o dönemde raporun futbolcuların disiplin konusundaki uyarılara uyması için istendiği yönetim tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Galatasaray'ın arka arkaya aldığı galibiyetler krizi erteledi. Benfica ve Çaykur Rizespor maçlarının kaybedilmesinden sonra bazı yöneticiler, Hamzaoğlu'nun geleceği konusunda ümitsiz olduklarını başkan Dursun Özbek ile paylaştılar. Galatasaray yönetimi, Hamzaoğlu'nun ayrılış sürecinde transfer konusunda farklı düşüncelerin ortaya konulmasının da etkili olduğu fikrinde. Tolgay Arslan transferini veto etmesi, fikir ayrılıklarından biri olarak belirtiliyor.

Sözleşmesi otomatik olarak uzatılan Umut Bulut'a sahip çıkan Hamzaoğlu, "Sözleşmesi uzatılmasaydı da gerekirse ben uzatırdım" deyince yönetimin bir kez daha tepkisini çekti. Başkan Dursun Özbek, Futbol Direktörü Cenk Ergün aracılığı ile TT Arena'da toplantı yapılacağını Hamzaoğlu'na iletti.

Hamzaoğlu, Genel Sekreter Fatih İşbecer'in de olduğu toplantıya katıldı. Toplantıda karşılıklı diyaloglar, ipleri kopma noktasına getirdi. Özbek, "Yaptığınız açıklamalar yönetimi küçük duruma düşürüyor. Taraftar ile karşı karşıya geliyoruz" dedi. Yönetim olarak yolların ayrılması yönünde karar Hamzaoğlu'na tebliğ edildi. Hamzaoğlu da bu karar üzerine, "Siz zaten gereğini düşünmüşsünüz, bunun üzerine yapacak bir şey yok. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda birlikte emek verdik, her şey için teşekkür ediyorum" diyerek toplantıdan ayrıldı.

Sarı kırmızılı camia, resmi internet sitesinden ayrılık haberini duyurdu. Yaşanan bu ani gelişme, futbolseverler tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılandı.

Hamzaoğlu akşam saatlerinde ailesiyle birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi. Burada eşyalarını toplarken, Abdurrahim Albayrak'ın isteği üzerine Florya'da bir restoranda bir araya gelindi. Hamzaoğlu ve ailesinin katıldığı yemek yaklaşık 2 saat sürdü. Hamzaoğlu, yemekten sonra görüş belirtmek istemedi. Yakın zamanda gerekli açıklamayı yapacağını vurgulayan Hamzaoğlu, Abdurrahim Albayrak ile restoranın kapısında vedalaştı ve ailesiyle birlikte yeniden Florya Metin Oktay Tesisleri'ne döndü.

Hamzaoğlu, yardımcıları ile birlikte tesislerde durum değerlendirmesi yaptı. Galatasaray'da yaşanan bu gelişmelerden sonra yeni teknik direktörün kim olacağı belirsizliğini koruyor. Ancak kulislerde, Mustafa Denizli ismi ön planda. Başkan Özbek'in daha önce Mustafa Denizli ismine sıcak baktığı biliniyordu.

Özbek'in Denizli ile temasta olduğunun Hamzaoğlu tarafından duyulması üzerine bir hayal kırıklığının da yaşandığı iddia ediliyor.
Galatasaray yönetimi, yeni teknik direktör arayışlarına devam ederken, Antalyaspor maçında takımın başında kaleci antrenörü Claudio Taffarel yer alacak.

Hamzaoğlu sabah yardımcıları ile birlikte önce altyapıdaki hocalarla toplantı yapacak. Ardından oyuncular ile tesislerde vedalaşılacak. Antrenman saat 18.30'da yapılacak.

Sayfa Yükleniyor...