Trabzonspor'da Muharrem Usta da aday

Trabzonspor'da aralık ayında yapılacak olağan genel kurulda başkan adayı olan Muharrem Usta, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'na başvurusunu yaptı.

NTV Spor 20.11.2015 - 15:59
Trabzonspor'da Muharrem Usta da aday

Trabzonspor'da 5-6 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulda Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ardından Muharrem Usta da adaylık başvurusunu Divan Kurulu Başkanlığı'na gönderdi.

Usta'nın listesinde yer alan Suat Şen, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'na gelerek başvuru evraklarını divan kurulu başkanı Ali Sürmen'e sundu.

Sürmen, burada yaptığı konuşmada, kongrenin bayram havasında geçmesini beklediklerini ifade ederek, "Yalnız oraya üye dışında kimsenin alınmayacağının bilinmesini istiyorum. Kongre şölen havasında geçecektir. Bundan herkes emin olmalı. Özellikle bayanlardan rica ediyorum. Bu kongrenin heyecanı nedeniyle risk düşünüp de gelmemezlik etmesinler. Böyle bir şöleni kaçırmalarını tavsiye etmem" diye konuştu.

Sürmen, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin önceki hazırun cetveline ilave üye isimleri eklediği yönündeki iddialarla ilgili olarak ise, şunları kaydetti:

"Yönetim kuruluna gerekli cevabı yazdık. Dernekler Yönetmeliği'nin 14. maddesi var. Medeni kanunun açık hükümleri vardır. Bu konuda yönetim kurulu kesinleşmiş listeye ilave yapamaz. Dernekler Yönetmeliği'nin 14. maddesi, 'çoğunluk aranan ilk genel kuruldan 15 gün önce' der. Çoğunluk aranan ilk genel kurul 21 Kasım'da. Bize 19 Kasım'da tebliğ edildi. Yani iki gün önce. Kaldı ki bizim tüzüğümüzde açıkça 2 yıldan bahsediliyor. 9 bin 973 kişilik liste vardı. Dekont ibraz edip itiraz eden ve iki yılını dolduran 24 kişi daha var. Yani Dernekler Masası'ndaki son rakam 9 bin 997'dir. Yönetimin yaptığı artış ne Divan Kurulu ne de Dernekler Masası tarafından kabul görür. Beklentimiz yönetimin kararından dönmesidir. Yönetim kurulu kesinleşen listeyi gönderdikten sonra değiştiremez. Herkesin yetki sınırı vardır."

Sayfa Yükleniyor...