Atiba'ya durmak yok!

Beşiktaş'ın bu sezon ligde gösterdiği başarıda en önemli pay sahiplerinden biri Atiba Hutchinson. Geçtiğimiz hafta Kanada Milli Takımı’yla 2 maça çıkan ardından 30 saatlik yolculuğun ardından Sivasspor karşısında ter döken tecrübeli oyuncu taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

NTV Spor 23.11.2015 - 16:28
Atiba'ya durmak yok!

Atiba Hutchinson, bu sezon Beşiktaş'ın oynadığı 16 maçta da 90 dakika forma giydi. Siyah beyazlıların sezon başından bu yana ortaya koyduğu iyi futbol ve aldığı galibiyetlerde Atiba Hutchinson önemli rol oynadı. Atiba, Mario Gomez, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma veya Cenk Tosun gibi doğrudan skora katkı yapmasa da oyun içindeki etkinliği ve sürekliliği ile takımın vazgeçilmezleri arasında yer aldı.

Takımı hücuma geçtiğinde rakip ceza sahası içinde gol arayan Atiba, orta sahada top kazanma, pas trafiğine yön verme, kenar savunmacılarının ve stoperlerin kademelerine girerek arkadaşlarının yükünü azaltan isim oluyor. 32 yaşındaki oyuncu sürekli oyunun içinde olmasına ve ikili mücadelelerde yer almasına rağmen bu sezon sarı veya kırmızı kart görmedi.

Atiba, Kanada Milli Takımı'nın da değişmez isimi oldu. Kaptanlığını yaptığı milli takımında eylül ayından bu yana 4 maça çıkan deneyimli oyuncu, bu karşılaşmalarda da 90'ar dakika görev yaptı. Süper Lig'in henüz 3'de 1'lik bölümü geride kalırken, Atiba bu 4 aylık periyotta 20 resmi maçta 1800 dakika süre aldı.

Son olarak 2018 Dünya Kupası Elemeleri için ülkesi Kanada'ya giden Atiba, 1 haftada oynadığı 2 maç ve bu sürede yaptığı yaklaşık 30 saatlik uçak yolculuğu sonrası Sivasspor maçından 2 gün önce İstanbul'a dönebildi.

Teknik direktör Şenol Güneş'in kendisini dinlendirmek istemesi teklifine olumuz yanıt veren 32 yaşındaki oyuncu, pazar akşamı ilk 11'de maça başladı ve 2-0'lık galibiyette önemli rol oynadı.

Sayfa Yükleniyor...