"Hata varsa hesabını vermeye hazırım"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, teknik direktör Mustafa Denizli'nin imza töreninde açıklamalarda bulundu. Özbek, başkan olarak yapılan hatalar ve yanlışlar varsa hesabını vermeye hazır olduğunu söyledi.

NTV Spor 26.11.2015 - 14:27
"Hata varsa hesabını vermeye hazırım"
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, teknik direktör Mustafa Denizli'nin imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Özbek, başkan olarak yapılan hatalar ve yanlışlar varsa hesabını vermeye hazır olduğunu söyledi.

"G.SARAY GÖREVE ÇAĞIRDIĞI ZAMAN HEP HAZIRIZ"
Yaptığı hatalar varsa hesabını vermeye hazır olduğunu vurgulayan Özbek,"Bugün 26 Kasım 2015. Galatasaray için yeni bir sayfa, yepyeni bir gün. Dünden dolayı herkes çok üzgün, kırgın, çok kızgın. Bilinmesini istiyorum ki, dünkü karşılaşmamız sadece o güne ait bir olay değil, bir birikimin, geçmişten gelen problemlerin doğurduğu bir olaydır. Galatasaray Başkanı olarak, yapılan yanlış, hatalar varsa, hesabını vermeye hazırım. Bundan önceki dönemde de Galatasaray'da göreve çağırıldığımız zaman hiç düşünmedim, bir telefonla kabul ettim. Geçmiş dönemde yapılan faaliyetler çerçevesinde, Galatasaray'a faydalı olabileceğimi düşündüğüm için aday oldum, bana inandılar ve başkan olarak yönetimimle hizmet ediyorum. Ben ve yönetim kurulum, Galatasaray göreve çağırdığı zaman hep hazırız. Amacımız Galatasaray'ın gününü kurtarmak değil, geleceğine konan ipotekleri çözmek için göreve talibiz, hiçbir zaman medyada reyting almak için bu göreve talip olmadık" dedi.

"GALATASARAY HİÇBİR ZAMAN PES ETMEZ"
Galatasaray'ın hiçbir zaman pes etmeyeceğini vurgulayan Özbek, "Başkanlık kimliğimin arkasında çocuk ruhlu, Galatasaray sevdalısı Dursun Özbek var. Okulda dersten kaçıp Metin Oktay'ı, Galatasaray'ı seyretmek için dersleri asıp stada koşan bir ruh da bunun içindedir. Bu ruhun azmiyle söylüyorum ki, Galatasaray hiçbir zaman pes etmez, umutsuzluğa düşmez. Herksin bittiği dediği yerden eskisinden daha güçlü, azimli şekilde ayağa kalkar, ait olduğu yarışmalarda en tepede yer almak için faaliyetlerini sürdürür. Biriken etik kuralların başında gelir, bu Galatasaraylılık ruhudur. Bunun en canlı örneği şu anda sevgili hocam yanımda oturuyor. 1988'i hatırlayalım, 28 Ekim zannediyorum, bir Neacuhatel maçı oynadık, 3-0 deplasmanda kaybettik ama Mustafa Denizli o gün takımın başındaydı. 'Farketmez, 5-0 kazanırız' dedi. Bu, biraz önce söylemek istediğim 'Galatasaraylı pes etmez, mağlubiyeti kabul etmez' söyleminin canlı örneğidir. Sevgili hocam, söylemleriyle değil yaptıklarıyla kendisini ispatlamış bir kişiliktir. Sevgili hocama yuvasına 'hoşgeldin' diyorum. Burada açmış olduğu kariyerinin bir bölümünü oluşturan parantezi burada kapatmak isteği Galatasaraylıları duygulandırmıştır. Bugün bu yeni sayfanın açılmasına yönelik, sevgili hocamla imza atmak için burada toplandık. Kendisine hoşgeldin diyorum ve başarılı bir parantez kapamayı diliyorum. Galatasaray'a çok büyük faydalar üreteceğinden de eminim. Tekrar hoşgeldin Mustafa hocam" şeklinde konuştu.

"110 YILDA KAÇ BAŞKAN, KAÇ TEKNİK ADAM GELDİ GEÇTİ"
3 kupa kazanan Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesi ve Mustafa Denizli'den beklentilerinin sorulması üzerine Özbek, "Galatasaray 110 yıllık bir camia, 110 yılda kaç başkan, teknik adam, futbolcu geldi geçti, böyle bakmak lazım. Olaylar ve gelişmeler yönetimleri bazı manada kararlar almaya sevk edebilir. Ben Galatasaray'a hizmet etmek için geldim. Galatasaray tarihinde değerli başkanların başarılarının, marka değerini yükseğe taşıdığı herkesin malumu. Bu yönetim de üzerine koymalıdır. Gelişen şartlar, bazı kararlar almamızı gerektirmiştir. Bu manada Mustafa hocamı, geçmişteki hizmetleriyle Galatasaray'ın bir evladı olarak, bu göreve uygun gördük, görüştük, hiç tereddüt etmedi. Galatasaray'da görev doğduğu zaman, Galatasaraylı bunu reddedemez. En canlı örneği hocam, kendisine teşekkür ediyorum. Galatasaray'da yapılan bu değişiklik, Galatasaray'ın geleceğiyle ilgilidir, Galatasaray'ın elbetteki yarışmalarda en tepede olması gerekir, Türkiye'nin en büyük takımıdır. Taraftarlarımızın dediği gibi Galatasaray, Türkiye'dir. Türkiye her zaman başı dik, en tepede olması gereken bir kurumdur. Mustafa hocam görevindedir, Galatasaraylılığı'nı taraftara, camiaya göstermiş birisidir. Ben bu görevde kendisine başarılar diliyorum ve herkesin mutlu olacağı, sevineceği, tüm Galatasaraylılar'ın çok iyi günlerde takımını, hocamı alkışlayacağı günleri yaratmak için bu kararı aldık" cevabını verdi ve şöyle devam etti:

"Galatasaray'ın hedefleri, beklentileri değişmez, kurulduğu günden beri, 1 numaralı üyemiz, başkanımız Sayın Ali Sami Yen, 1905 yılında koymuş. Hedefimiz başarı, hedefimiz, yarışmaya girdiğimiz her yerde en iyi şekilde Türkiye'yi temsil etmektir. Beklentilerde 110 yıldan beri değişiklik olmamıştır, olmayacaktır. Galatasaray bu yarışta nasıl gideceğini, kimlerle gideceğini, ince eleyip sık dokuyan bir kulüptür. Dünyadaki bilinirliğine, prestij ve etik kurallarına uygun insanlarla çalışmaktadır. Hocam da en önemli kişilerden bir tanesidir. Camiamızda herkesin ittifak ettiği bir kişidir. Mustafa hocayla beraber Galatasaray, birbirine alışık, aynı değerleri paylaşan kişiler olarak, bundan sonra çizgiyi daha üzerine taşıyacaktır."

Sayfa Yükleniyor...