Pereira iddialı konuştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Molde'yi 2-0 yendikleri maç sonrası iddialı konuştu ve "Ligi şampiyon tamamlayacağız, Avrupa'da da ileri giderek cevabı vereceğiz" dedi.

NTV Spor 27.11.2015 - 00:40
Pereira iddialı konuştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, sarı-lacivertlilerin Molde galibiyetini yorumlarken, takımının son haftalardaki iyi gidişatıyla ilgili olarak, "Takımımız her maç üzerine katarak devam ediyor. 6 maçtan beri süregelen bir durum bu. Takım halinde daha bilinçli oynuyoruz. Dinamiğimizi geliştiriyoruz. Önde daha iyi basıyoruz. Molde'yi kendi sahasında oynamamıza rağmen çok zorladık. Yoğun yağmur ve rüzgar altında oynadık. Hakederek kazandık. İstediğimiz sonucu aldık. İsteğimiz gruptan lider çıkmak" dedi.

"SEZON SONUNDA EN İYİ CEVABI VERECEĞİZ"
"Fenerbahçe'nin zaman zaman performansının eleştirildiği ve Molde maçının bu eleştirilere yanıt olup olmadığı" sorusunu da yanıtlayan Portekizli teknik adam, "Şu anda bir kez daha söylemek istiyorum. Hiçbir lig ve turnuva sezonun ortasında kazanılmaz. Sezon sonunda kazanılır. Sezon sonunda en iyi cevabı vereceğiz. Ligde cevap vereceğiz. Avrupa Ligi'nde de ileri giderek cevabı vereceğiz. Yeni bir takımız ve takımı bir günde oluşturamazsınız. Sezon sonunda hem ligde ve hem Avrupa da başarılı olacağız ve ligi şampiyon tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.
 
"ALPER TAKIMIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI"
Alper Potuk'a da parantez açan Pereira, "Alper son derece kaliteli ve karakterli bir oyuncu. Takımın önemli parçalarından biri. Ona hep bu şekilde oynamaya çalışırsa fırsat geleceğini söylüyordum. Takımı için mücadele eden ve bize fazlasıyla yardımcı olan bir oyuncu. Gösterdiği performanstan dolayı çok mutluyum. Takımda hakederek yer buluyor. Kimseye bedavadan yer vermem. Mücadele ederek kendi hakkıyla formayı alıyor" diye konuştu.

Pereira, Hollandalı futbolcusu Robin van Persie'yi saha koşullarından dolayı yedek bıraktığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"VAN PERSIE NEDEN İLK 11'DE YOKTU"
"Van Persie son dönemde iyi oynuyor. Maç öncesi kendisiyle konuştum. Suni çimde oynayacağımızı ve Fernandao'nun karakteristik özelliğinin bu sert zemine daha uygun olduğunu söyledim. Fiziksel açıdan kendisi için bu sahanın zor olacağını konuştuk. Onu neden yedek oturttuğumu anladı. Takım ruhumuz çok güçlü. Oyuncularım kararlarıma saygı duyuyor ve kabul ediyor. Van Persie de takımı düşünüyor. Bundan sonra Fernandao da Van Persie de bu takımın parçası olmaya devam edecek."

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk ise zorlu hava ve zemin şartlarında kazandıklarını dile getirdi.

Alper, rakibi iyi analiz ettiklerini anlatarak, "Zor saha ve hava şartları altında kazandık. Son 6-7 haftadır iyi bir gelişim içindeyiz. Takımın güveni artıyor. İnşallah öncelikle Avrupa Ligi'nde gruptan çıkacağız. Ligde de şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...