Mustafa Denizli ne yapmalı?

Rıdvan Dilmen, Mustfa Denizli'nin 3'lü savunmadan santrforsuz oynamaya kadar pek çok seçenek arasından şok yaratacak bir hamle yapması gerektiğini savundu.

NTV Spor 29.11.2015 - 22:47
Mustafa Denizli ne yapmalı?

Güntekin Onay %100 Futbol'da Rıdvan Dilmen'e "Mustafa Denizli neyi tamir etmeli?" diye sorarken kendi gözlemlerini de aktardı.
 
"DONK GALATASARAY İÇİN HEDEF FUTBOLCU OLMALI"
Onay'ın "Geçen yıl da bu sorun vardı, bu yıl da devam ediyor. Dinamik bir takım değil Galatasaray. Rakip iyi pas yapıyorsa topu kazanamıyorlar" tespitinin ardından söz alan Rıdvan Dilmen ise Galatasaray'ın geçen sezonun son 2 ayında Hamza Hamzaoğlu ile dinamik bir görüntü verdiğini ve şu anda da kadronun çok farkıl olmadığını belirtti. Melo'nun yokluğunun takımı biraz yumuşattığını da vurgulayan Dilmen "Bu yüzden Donk hedef oyuncu olmalı. İki yönü de çok iyi oynuyor çünkü" dedi.

"DENİZLİ ŞOK YARATMALI"
"Denizli tecrübesi ile bir şok yaratmalı" diyen Dilmen, tecrübeli hocanın bir tarz getirmesi gerektiğini, Galatasaraylı oyuncuların şu anda aynı şablonda olduğunu vurguladı.

NELER KONUŞTULAR?
Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen'in Kasımpaşa-Galatasaray maçı sonrası sohbetlerinden satırbaşları ise şöyle...

GÜNTEKİN ONAY: Kasımpaşa, maçın büyük bölümünde üstün oynadı. Daha fazla atak yapan, topa sahip olan ve pozisyonlar bulan Kasımpaşa oldu.
RIDVAN DİLMEN: Kasımpaşa, Galatasaray'a göre daha iyi top oynadı. Galatasaray'ın oynadığı oyun, puanlık bir oyun değildi açıkçası. Kasımpaşa galibiyeti kaçırdığına üzülmüştür. Galatasaray, kötü oyununa rağmen iki kez öne geçtiği için puan almayı başardı. Maçta geriye düşse, bence puan alamazdı.
RIDVAN DİLMEN: Galatasaray, dört maçta 11 gol yedi. Rize'de ve Antalya maçında olduğu gibi bu maçta da öne geçtiği halde puan kaybetti. Oyuncular, “İşler kötü gidiyor ama bize bir şey olmaz, hoca tartışılıyor” düşüncesi içindeydi. En iyi tercih olan Mustafa Denizli getirildi. Hakan Balta'yı, Madrid deplasmanında da Mustafa Denizli, bu maçta olduğu gibi sol bek oynatmış olabilir. Denizli'nin sürpriz diyebileceğimiz tek hamlesi Emre Çolak'ı Selçuk ile orta sahada oynatması oldu.
RIDVAN DİLMEN: Takımın özgüveni yok. Öne geçince koruma içgüdüsü başlıyor. İşin sadece teknik direktöre bırakılmaması gerektiğini, oyuncuların bireysel performansından da görüyoruz. Kasımpaşa karşısında iyi oynadı diyebileceğimiz tek bir oyuncu bile yok. Kasımpaşa'nın fiziksel kalitesi, Galatasaray'dan üstün.
GÜNTEKİN ONAY: Üç maçta 8 gol atıp, 2 puan alabiliyorsan, en büyük sorunu, top rakipteyken yaşıyorsun demektir.
RIDVAN DİLMEN: Sneijder'ın, Atletico Madrid maçı sonrası Hamza Hamzaoğlu ile ilgili açıklamaları çok yanlış. Hiçbir profesyonel oyuncunun, eski veya yeni teknik direktörü hakkında böyle açıklamalar yapması kabul edilemez.
RIDVAN DİLMEN: Melo'nun olmaması takımı yumuşattı. Galatasaray'ın ara transferde yemeyip, içmeyip Kasımpaşa'dan Donk'u alması gerekir. Şifayı uzaklarda aramasınlar. Donk, iki yönlü bir oyuncu.
RIDVAN DİLMEN: Sneijder, takım dizilişinin aksine oyunun tamamında sola yakın oynuyor. Podolski hemen hemen sahada hiç yoktu. İkinci yarı oyuna giren Rodriguez biraz dengeyi sağladı.
GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray'ın, mağlup olan Beşiktaş ile arasında 6 puan fark var. Zirveden geri kalması psikolojik takımın özgüvenini etkiliyor.
RIDVAN DİLMEN: Galatasaray defansı oyun boyunca ceza sahasından çıkmadı. Yedikleri ikinci golün normal şartlarda ofsayt olması lazım. İlk golü yemelerinde de defansın geriye gömülmesinin etkisi oldu.
RIDVAN DİLMEN: Bilal gibi oyuncular bu kadar çabuk terk edilmeli. En azından ikinci devrede kullanılmalı.
RIDVAN DİLMEN: Galatasaray çok açık oynuyor. Kanat oyuncuları yardımcı hakem gibiler. Bloklar arasında büyük uçurum oluşuyor. Böylece atak yapamıyorlar ve gömülüyorlar. İleriye giden toplar da böylece tenis topu gibi geri geliyor.
GÜNTEKİN ONAY: Mustafa Denizli neyi tamir etmeli? Benim en dikkatimi çeken eksiklikleri, Galatasaray dinamik bir takım değil. Mesela iyi pas yapan rakiplerinden topu kazanamıyorlar. Geçen sezon da bu sorun vardı. Galatasaray topa ve oyuna da hükmedemiyor.
RIDVAN DİLMEN: Mustafa Denizli'nin takıma dokunabilmesi için daha erken. Denizli mutlaka takıma kendi tarzına göre yenilikler katacaktır. Sabırlı olmak gerekir.
 

Sayfa Yükleniyor...